Data publicării:

Înaltul oficial NATO care a supărat Kievul cu declarația sa despre cedarea de teritorii către Rusia dă înapoi: A fost o greșeală!

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Stian Jenssen, șeful de cabinet al secretarului general Jens Stoltenberg, a revenit asupra declarației făcută ieri, când a spus că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii pentru a intra în Alianța Nord-Atlantică.

Ieri a apărut o dispută diplomatică între Kiev și NATO cu privire la sugestia lui Stian Jenssen, șeful de cabinet al secretarului general Jens Stoltenberg, că Ucraina ar putea renunța la o parte din terenul său în schimbul aderării la NATO, conform Sky News.

Kievul a calificat ideea drept „ridiculă” și „absolut inacceptabilă”. Ulterior a apărut o declarația din partea NATO către presa ucraineană, în care se preciza că Alianța nu și-a schimbat poziția în sprijinul integrității teritoriale a Ucrainei.

Azi, Stian Jenssen însuși și-a cerut scuze pentru acea remarcă, într-un interviu pentru ziarul norvegian VG, care a publicat comentariul său original.

Stian Jenssen a spus că comentariul său „a făcut parte dintr-o discuție mai largă despre posibile scenarii viitoare în Ucraina și nu ar fi trebuit să o spun în acest fel. A fost o greșeală!”

„Dacă, și am subliniat dacă, ajungeți în punctul în care puteți negocia, situația militară de pe teren va fi absolut centrală și va avea o influență decisivă asupra modului în care va arăta un posibil rezultat al acestui război”, a mai adăugat acesta.

CITEȘTE ȘI       -      Ucraina a eliberat localitatea Urozhaine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel