Înaltă figură din BOR, la DNA, în dosarul lui Gigi Becali
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
O importantă figură din BOR a ajuns la DNA, în dosarul cărților scrise în penitenciar de către Gigi Becali. 

IPS Teodosie Snagoveanu, arhiepiscopul Tomisului, a intrat la ora 11:00 la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). 

Audierea de astăzi era așteptată, după ce luni a fost la DNA în același dosar Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului. 

Arhiepiscopul Tomisului este audiat în calitate de martor. Teodosie este cel care a coordonat o carte scrisă de George Becali în detenţie, cu titlul "Muntele Athos. Patria Ortodoxiei".

Pe 12 ianuarie, procurorii DNA au deschis un dosar în legătură cu lucrările scrise de deţinuţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracţiuni de corupţie, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanţele de judecată. Potrivit DNA, fapta ar fi fost săvârşită de mai multe persoane care au acţionat concertat în scopul de a crea aparenţa că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiţionat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel