Înalt oficial guvernamental, drogat la volan și cu droguri în mașina agenției - surse. Vâlcu: E revoltător! Până astăzi, nici n-ai știut că există
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 27 iun 2022, 19:58
WhatsApp
Tot ce trebuie să știi despre cum poți aplica la cea de-a treia ediție a programului Start-Up Nation / foto arhivă DC News
Tot ce trebuie să știi despre cum poți aplica la cea de-a treia ediție a programului Start-Up Nation / foto arhivă DC News
Un înalt oficial guvernamental ar fi fost prins drogat la volan și cu droguri în mașina agenției. Jurnalistul Val Vâlcu a comentat știrea.

Răzvan Giucă, vicepreședintele Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), ar fi condus sub influența drogurilor. Jurnalistul Val Vâlcu a comentat informația. 

Până astăzi, n-ai știut că agenția există

”Ce e revoltător în toată chestia asta este că există o agenție, cu un nume imposibil de reținut, ne arată de ce e România în criză: câți bugetari sunt inventați, câte sinecuri, câte funcții. Agenția aceasta putea fi un departament... are și vicepreședinți... pentru offshore, onshore, alături de shore, să facem 20 de agenții doar pentru petrol, atunci! Să facem o agenție separată de gaze, una de reglementare în energie și uite așa se strâng 96 de agenții, dacă n-am trecut de sută, și neapărat cu vicepreședinți, cu secretare, cu tot ce trebuie. E revoltător că până astăzi, până când unul din șefii acestor fabrici de sinecuri a pățit ceva, nu ai știut că există, nu s-a văzut în prețul petrolului, nu s-a discutat despre această agenție, nu a intervenit când a fost cu Exxon. E prima dată când marele public a aflat că are de plătit unor vicepreședinți în aceste structuri din care din șapte poți face una, nu din una să faci șapte...” a spus jurnalistul Val Vâlcu. 

Giucă, acuzat că a condus sub influența drogurilor, dar și de deținere de droguri

Răzvan Giucă ar fi fost prins în București, în urma unui filtru, conform unor surse Antena 3, sub influența drogurilor, la volan. Mai mult, în mașina înalt oficialului guvernamental, ar fi fost găsite două tipuri de droguri, mai spun aceleași surse. Într-o reacție citată în emisiunea jurnalistei Cătălina Porumbel, la televiziunea menționată, Răzvan Giucă ar fi spus că ”nu este adevărat, am spus în procesul verbal de constatare”. 

Oficialul ar fi condus chiar mașina companiei. Funcția pe care acesta o deține este cu rang de secretar de stat. Se pare că el este acuzat de conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor interzise, dar și de deținere de droguri.

Răzvan Giucă a fost numit vicepreședinte la ACROPO în iulie 2020 pentru un mandat de 5 ani. 

”Consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool”

După Rusalii, ministrul de Interne, Lucian Bode, a reacționat față de consumul de droguri în rândul șoferilor. ”Este cu adevărat cutremurător ceea ce se întâmplă! Nu vreau să dau un verdict, însă consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool”, a spus ministrul.

”Suntem cu toții martori la exacerbarea unui fenomen: consumul de substanțe interzise. Este o realitate dură, de aceea răspunsul autorităților trebuie să fie unul pe măsură”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la ”Forumul Siguranței Rutiere”. Ulterior, acesta a precizat: ”Măsurile de prevenire și combatere pe care structurile MAI le pun în practică încep să dea rezultate. Vă dau câteva cifre. Bilanțurile noastre, în urma acțiunilor structurilor MAI, au arătat că avem de-a face cu tot mai mulți șoferi care conduc, atenție, sub influența acestor substanțe. A fost un weekend prelungit, cel cu Rusaliile, am avut în teren peste 4.800 de angajați ai structurilor MAI zilnic, am desfășurat peste 1400 de acțiuni. În urma controalelor efectuate, au fost reținute 112 permise de conducere, ca urmare a consumului de droguri sau alte substanțe interzise, fiind constatate aproximativ 170 de infracțiuni prevăzute la legislația pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri. În trei nopți, în doar trei nopți, în județul Constanța mai exact! 17, 18, 19 iunie!”, a subliniat ministrul cu acea ocazie. 

Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?