Data actualizării:
Data publicării:

În Vrancea, morții nu votează. Cetățenii și-au ales primarul în capela mortuară, cu un trup neînsuflețit alături

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
O situație neobișnuită a apărut în comuna Fitionești, unde o familie a fost nevoită să țină temporar decedatul acasă din cauza amplasării secției de votare pentru alegerile locale din 9 iunie.

Administrația locală a decis mutarea secției de votare din școală în capela mortuară a bisericii, invocând motive de renovare a școlii, potrivit Jurnal de Vrancea.

Această decizie a generat nemulțumire în rândul familiei decedatului, care nu a putut muta trupul în capelă din cauza prezenței secției de votare.

Situația a stârnit controverse în localitate, unii locuitori considerând decizia primarului ca fiind lipsită de respect față de cei morți și de familiile lor.

După protestele localnicilor, decedatul a fost mutat în capelă, rezolvând problema temporară.

Sicriul cu trupul neînsuflețit a rămas în camera mortuară, chiar dacă, alături, a funcționat secția de votare. Probabil că ceremonia de înmormântare va avea loc astăzi, 10 iunie, după ziua votului.

Incidentul ridică totuși semne de întrebare cu privire la planificarea și luarea deciziilor din partea administrației locale, care ar fi putut identifica o altă locație pentru secția de votare, evitând astfel disconfortul creat familiei îndurerate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel