"În următorii cinci ani nu vor fi exploatate gaze de șist"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Victor Ponta
Victor Ponta
Premierul Victor Ponta spune că în România nu se vor exploata gaze de șist în următorii cinci ani, urmând ca în această perioadă să fie întocmită "cea mai performantă și modernă legislație de protecție a mediului".

"Deocamdată și în următorii cinci ani, în România nu se va exploata niciun metru cub de gaze de șist. În al doilea rând, mă uit pe harta Europei și cam toți vecinii noștri au dat deja — cu excepția Bulgariei, e adevărat, care probabil că a luat o decizie politică, nu neapărat tehnică — autorizații pentru explorări pentru gaze de șist. Trei, că în următorii cinci ani, România are obligația de a-și pune la punct cea mai performantă și modernă legislație de protecție a mediului, în așa fel încât, dacă peste cinci ani chiar se va exploata, să avem toate garanțiile", a afirmat premierul, citat de Agerpres.

Citește și: Reacția premierului Ponta față de protestele de la Pungești

Premierul a insistat că România are nevoie să folosească propriile resurse pentru a nu mai importa gaze naturale din Rusia, pentru ca țara noastră și Republica Moldova să fie independente energetic.

"Aici lucrurile sunt simple: dacă nu avem gaze din producția internă, le cumpărăm de la Gazprom, că nu avem alt producător prin zonă care se ne vândă gaze. Or, eu cred că pentru România, să asigure pentru România și pentru Moldova independența energetică, e un obiectiv atât de important, încât în toate modurile, repet, cu păstrarea celor mai înalte standarde de mediu, dar toate modurile prin care putem să avem aceste resurse, din Marea Neagră, de oriunde din România, trebuie să le folosim, nu trebuie să le dăm cu piciorul, ca să nu depindem de gazul din Rusia", a mai declarat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel