În thriller-ul psihologic ,,Obsesia trecutului” revine întrebarea: „Până unde eşti dispus să mergi în numele dragostei?”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
Cu o distribuţie care le aduce în rolurile principale pe Rosario Dawson ( Sin City ) şi Katherine Heigl ( 27 de rochii, Un pic însărcinată ), primul film regizat de producătoarea veterană Denise De Novi ( A naibii dragoste, Focus ), Obsesia trecutului, este un thriller psihologic care, din 28 aprilie, va avea premiera pe marile ecrane din România. 

Heigl este Tessa Connover, o femeie superbă şi ambiţioasă, recent divorţată, care încearcă să se împace cu ideea că fostul ei soţ şi-a refăcut viaţa alături de o altă femeie. David şi-a adus logodnica nu doar în casa unde au locuit împreună, ci şi în viaţa fetiţei lor, Lilly. Pe de altă parte, traumatizată de o experienţă violentă din trecut, Julia (Rosario Dawson) face eforturi mari pentru a se ridica la nivelul aşteptărilor în calitate de soţie şi mamă vitregă. Împinsă de o gelozie patologică, Tessa duce totul la extrem să o îndepărteze pe Julia şi să îi facă viaţa un calvar.   

Din distribuția filmului mai fac parte Cheryl Ladd, star de film și televiziune, în rolul mamei Tessei – Helen; Sarah Burns (serialul HBO Marile minciuni nevinovate) în rolul lui Sarah; Geoff Stults (serialul The Odd Couple); Whitney Cummings (Nuntași de închiriat) în rolul lui Ali, cea mai bună prietenă a Juliei; Simon Kassianides (serialul Agenții S.H.I.E.L.D.) în rolul lui Michael Vargas; Isabella Kai Rice (True Blood) în rolul lui Lily și Robert Ray Wisdom (serialul HBO Jucătorii) în rolul detectivului Pope.

 

(w670)

 

Di Novi regizează Obsesia trecutului bazându-se pe un scenariu scris de Christina Hodson. Di Novi, Alison Greenspan (Dacă aș rămâne) și Ravi Mehta (Mare și tare) sunt producătorii filmului, Lynn Harris fiind producător executiv.

Din echipa creativă fac parte directorul de imagine Caleb Deschanel, nominalizat în mai multe rânduri la Premiile Oscar (Cursa spațială, Născut învingător), scenograful Nelson Coates (Zborul), editorul de imagine Frédéric Thoraval (Teroare în Paris) și designerul de costume Marian Toy (serialul HBO Jucătorii). Coloana sonoră este compusă de Toby Chu.

„Când se sfârșește dragostea, începe nebunia”.

Până unde ești dispus să mergi în numele dragostei?

Pentru regizoarea/producătoarea Denise Di Novi, aceasta este întrebarea în jurul căreia este construit thriller său plin de suspans: „Povestea m-a intrigat pentru că e vorba de două femei foarte diferite, aruncate într-o relație complicată. Ambele se confruntă cu o presiune uriașă: una de a-și crea viața perfectă, cealaltă de a se ține cu dinții de ea. Presiunea asta o împinge pe una la limita nebuniei, în timp ce o forțează pe cealaltă să-și găsească puterea de a se lupta pentru viața ei. Am considerat că o astfel de premisă ar putea deveni un thriller foarte intens.”

 

(w670)

 

Producătoarea Alison Greenspan povestește: „Julia a reușit să iasă la lumină după o perioadă foarte întunecată și se află în sfârșit într-un moment al vieții sale când simte că și-a găsit prințul fermecat – un tip grijuliu care o tratează cu respect și bunăvoință. Ceea ce nu știe Julia este că fosta nevastă a lui David nu e chiar atât de ușor de suportat. Pe de o parte, pelicula este o cursă palpitantă, ne place să vedem cum începe să se manifeste nebunia. Pe de altă parte, povestea are și un nivel mai profund, care ne face să ne întrebăm ce se poate întâmpla atunci când maniera în care ne vedem pe noi înșine – ca soție, ca mamă, ca parteneră – este pusă sub semnul întrebării. Ce se întâmplă atunci când rămânem fără identitatea la care am lucrat atât de mult și fără de care ne simțim pierdute?”

Katherine Heigl, care-i dă viață Tessei, mărturiseşte: „Nu poți decât să te întrebi: „Ce aș face dacă soțul meu ar divorța de mine, iar apoi și-ar continua viața cu altcineva? Cum aș reacționa într-o astfel de situație? Sper că aș putea să tratez situația cu mai multă demnitate, dar tot m-ar durea enorm. O astfel de situație e moartea tuturor viselor pe care le-ai avut cu privire la familia ta și la viitorul vostru comun. Din păcate, asta o împinge pe Tessa la limita nebuniei”.

 

(w670)

 

Rosario Dawson, care-i dă viață Juliei, spune că, spre deosebire de Tessa, visul este tocmai începutul pentru personajul său. „Julia e la momentul în care nu poate să creadă că e atât de fericită și îndrăgostită. E entuziasmată cu privire la pașii pe care îi face în încercarea de a-și construi o nouă viață, dar din cauza tuturor lucrurilor prin care a trecut, îi vine greu să se lase purtată de val fără să se mai gândească la momentul în care lucrurile o vor lua ia razna. Chiar am ținut cu ea pentru că știu cum e să te simți așa și cred că toată lumea va înțelege cum e să treci prin asta.”

 „Cred că asta explorează un aspect inerent fiecărui om. Simțul identității este fundamental, este crucial pentru concepția noastră de bază. Dacă o altă persoană îți pune identitatea în pericol, până unde vei merge pentru a ți-o recâștiga? Asta poate degenera foarte rapid”, sugerează scenarista Christina Hodson.

Di Novi, care dezvoltase Obsesia trecutului împreună cu producătorul executiv Lynn Harris, urma să producă proiectul când deodată s-a ivit șansa de a ocupa pentru prima oară scaunul regizorului. „Ca producătoare, am făcut filme de toate genurile, dar niciodată un thriller, ceea ce-i amuzant pentru că acesta e unul din genurile mele preferate. Așa că m-am entuziasmat foarte tare la gândul că voi putea regiza pelicula, mai ales datorită poveștii care se concentrează atât de mult asupra personajelor feminine”, se destăinuie ea.

„Denise este fantastică. Experiența sa vastă ca realizator s-a observat în maniera în care povestește filmul, în fiecare detaliu mic al filmărilor”. 

Obsesia trecutului începe cu o scenă în care Julia Banks este interogată de poliție. Un bărbat a fost asasinat... un bărbat din trecutul ei. Iar Julia, bătută și însângerată, pare să fie suspectul numărul 1... de fapt, singurul suspect.

 

(w670)

 

Apoi acțiunea se mută în trecut cu câteva luni: o Julia foarte fericită tocmai și-a luat rămas-bun de la viața din San Francisco și s-a mutat în California de Sud, într-o casă în care va locui alături de viitorul ei soț, David, și fiica lui, Lily.

„Ea începe această nouă etapă cu foarte mult entuziasm, dar și cu puțină îngrijorare, deoarece nu se consideră suficient de pregătită pentru a fi părinte. Asta o pune într-o poziție nu foarte avantajoasă atunci când face cunoștință cu mama lui Lily, Tessa. La început, Tessa pare să facă tot posibilul pentru ca tranziția aceasta să fie cât mai ușoară, dar publicul va observa rapid că, de fapt, ea nu-i atât de primitoare pe cât vrea să pară, ci încearcă să se joace cu mintea Juliei”, explică  Dawson.

Jucată de tânăra actriță Isabella Kai Rice, fiica de șase ani a lui David și Tessa – Lily – devine un pion nevinovat în planurile mamei sale de a o scoate pe Julia din peisaj. „Lily nu o vede pe mama sa comportându-se urât cu Julia și nu știe exact ce se întâmplă, dar simte că ceva e în neregulă”, spune Rice.

Helen, mama perfecționistă a Tessei, oferă și ea câteva observații cu privire la modul în care Tessa a ajuns să fie așa cum este. Descriindu-și rolul, Cheryl Ladd explică: „Cred că Helen și-a abordat viața într-o manieră foarte mărginită cu privire la comportamentul acceptabil; asta include și modul în care abordezi provocările din viața ta”.

Actrița/comedianta Whitney Cummings, care-i dă viață prietenei Juliei, spune: „Când Julia îi spune ce se întâmplă, Ali are încredere în ea și vrea să îi creadă poveștile, dar știe și că aceasta încă mai suferă de sindromul de stres posttraumatic cauzat de experiențele dificile prin care a trecut”.

 

(w670)

 

La capătul celălalt se află Michael Vargas, bărbatul care i-a făcut zile fripte Juliei. Simon Kassianides îi dă viață bărbatului de care Julia s-a îndepărtat după o relație abuzivă, un aspect pe care încă nu i l-a mărturisit lui David. Dawson explică: „Ea vrea ca David să o considere vioaie și puternică, nu o victimă slabă”. 

Din păcate pentru Julia, Tessa îi descoperă secretul, pe care îl transformă diabolic într-o armă împotriva ei, deschizând astfel o portiță pentru ca Michael să-și facă din nou apariția în viața rivalei sale.

Pentru a realiza primul ei film artistic din postura de regizor, Di Novi a făcut echipă cu veneratul director de imagine Caleb Deschanel

Filmările pentru Obsesia trecutuluiau avut loc în întregime în districtul Los Angeles, California, în diferite locații precum Sierra Madre, Pasadena, Encino și centrul orașului L.A.

Deosebirea dintre personalitățile celor două femei se observă și în garderoba lor. Marian Toy, designer de costume, afirmă: „Hainele Tessei se așază foarte bine pe corp, sunt migăloase, reflectându-i personalitatea. Totul trebuie să fie așa la ea. Se folosește de o paletă de culori specifică, doar tonuri deschise și culori puternice”.

Toy a vrut ca publicul să poată observa că stilul exact și prea îngrijit al Tessei provine de la mama sa, Helen, care este și ea îmbrăcată impecabil. 

Spre deosebire de Tessa, continuă designerul, „Stilul Juliei e mai boem, dar are un aer puțin sofisticat și urban, bazat pe faptul că ea a fost o femeie de succes într-un oraș mare. Garderoba ei include modele mai colorate și materiale mai fluide, care-i reflectă felul de a fi creativ și relaxat”.

 

(w670)

 

Elementul creativ final pentru realizarea filmului a fost coloana sonoră compusă de Toby Chu care, conform regizoarei, a reușit să surprindă toate fațetele thrillerului și personajelor aflate în mijlocul poveștii. 

Rosario Dawson (Julia) a fost lăudată de nenumărate ori pentru colaborările sale cu regizori și actori de top, palmaresul său transformând-o într-una dintre cele mai căutate actrițe de la Hollywood. 

Katherine Heigl (Tessa) este o actriță câștigătoare a Premiului Emmy, fiind și nominalizată de două ori la Globurile de Aur; de asemenea, aceasta este și producătoare. Heigl este cunoscută mai ales pentru rolurile din peliculele Adevărul gol-goluț, 27 de rochii și Un pic însărcinată, dar și pentru prestația din aclamatul serial dramă ABC Anatomia lui Grey. Pentru maniera în care i-a dat viață doctoriței Isobel „Izzie” Stevens, actrița a primit un Premiu Emmy și două nominalizări la Globurile de Aur la categoria „Cea mai bună actriță într-un serial dramă”. Distribuția serialului a primit de asemenea un premiu SAG la categoria „Cea mai bună distribuție dintr-un serial dramă”.

În 2010, a fost distinsă cu premiul ShoWest la categoria „Starul feminin al anului”.

În plus, ea a făcut parte din distribuția stelară a comediei animate The Nut Job: Goana după alune, din care au făcut parte și Will Arnett, Liam Neeson și Brendan Fraser. Vocea ei va putea fi ascultată și în sequel-ul The Nut Job 2: Nutty by Nature, programat pentru lansare în data de 25 august.

Când nu apare în filme și proiecte de televiziune, Heigl își oferă sprijinul diferitelor cauze caritabile. Heigl sprijină activ și Donate Life, fundația donatorilor de organe.

(w670)

 

Geoff Stults (David) și-a făcut simțită prezența într-o serie de filme și proiecte de televiziune. În curând, Stults va putea fi urmărit în drama Granite Mountain, care se va lansa anul acesta. Pelicula este bazată pe evenimente reale, urmărind eforturile unei echipe de elită care s-a luptat cu un foc mistuitor în Prescott, Arizona în 2013. 

Whitney Cummings (Ali) este o comediantă, actriță, scriitoare, producătoare și regizoare din Los Angeles.

Cunoscută mai ales pentru rolul din serialul NBC Whitney, pe care l-a și creat, actrița a mai creat și serialul de comedie CBS 2 Broke Girls, nominalizat la Premiile Emmy

Cummings a finalizat recent debutul său regizoral, o adaptare proprie a bestsellerului Creierul femeii, de Louann Brizendine. Actrița apare în peliculă alături de Sofia Vergara, Kat Dennings, Cecily Strong, James Marsden și Blake Griffin. Creierul femeii explorează diferențele între creierul femeii și cel al bărbatului, prin intermediul unor cupluri.

 

(w670)

 

Cheryl Ladd (Helen) se bucură, de când s-a lansat în iubitul serial Îngerii lui Charlie, de o carieră extraordinară atât în domeniul televiziunii, cât și al filmelor și teatrului. 

Anul trecut, Ladd a apărut în serialul FX American Crime Story: The People v. O.J. Simpson, în care i-a dat viață lui Linell Shapiro, soția lui Robert Shapiro, avocatul apărării, jucat de John Travolta. În curând, ea va putea fi urmărită în filmul independent Camera Store, alături de John Larroquette și John Rhys-Davies.

Pe lângă actorie, Ladd este și ambasadoare a Childhelp – una dintre cele mai mari organizații nonprofit dedicate cercetării, prevenirii și tratării abuzului asupra copiilor. La fiecare început de an, ea face echipă cu actorul John O’Hurley, pentru a găzdui un turneu de golf cu celebrități, în scopul strângerilor de fonduri pentru Childhelp.

Isabella Kai Rice (Lily) și-a făcut debutul într-un film artistic odată cu apariția în aventura muzicală Jem și hologramele.

În ceea ce privește proiectele de televiziune, Rice a avut un rol regulat în popularul serial HBO True Blood. De asemenea, ea a apărut ca invitat în serialele Glee, Micuțele mincinoase, Dr. Ken și Castle


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel