În țara iluziilor, Realitățile trebuie să supraviețuiască
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Începând de duminică, 23 octombrie, ora 18.03 Realitatea TV a început să emită pe două frecvențe. Războiul Elan Schwartzenberg – Sebi Ghiță a intrat într-o faza acută. La Antena3, Mircea Badea a tras concluzia: o Realitate emite dintr-un cort și o alta emite pentru o debara.

Nu știu care va fi epilogul unui război ce a împărțit ziariști și tehnicieni între Casa Scânteii și clădirea Willbroock. Important este ca, alături de Antena3, să supraviețuiască măcar una dintre cele două Realități pornite la un nou drum. În joc nu sunt numai interese de business, de bani sau putere. În joc este democrația din România.

Într-o societate normală, apariția oricărei noi televiziuni de știri este bine primită. Omul se poate informa mai bine fiindcă știrea e știre, rece și precisă. În România, aflată de șapte ani în stăpânirea PDL, televiziunile de știri sunt foare calde, adesea fierbinți și asta fiindcă aceste televiziuni sunt în țara noastră și Opoziție și Societate Civilă.

În afara de discursurile lui Crin Antonescu, adesea datatoare de speranță, mulți alți lideri ai Opoziției au prestații ce pendulează între penibil și ridicol. Micile victorii ale Opoziției împotriva Puterii au fost de fapt victoriile televiziunilor. Număratoarea voturilor la legea pensiilor făcută de Roberta Anastase a fost adusă la cunoștiința publicului de Radu Tudor de la Antena3. Demiterea ministrului muncii Ioan Nelu Botiș, prin dezvaluirea de afaceri necurate cu bani europeni a fost facuta de Radu Soviani și Cătalin Striblea la Realitatea TV.

Semnalul de alarmă după ce opoziția a eșuat lamentabil în alegerile parțiale din 21 august a fost tras de Antena3 și Realitatea TV și nu de politicieni ofuscați care nu s-au considerat responsabili pentru eșec.

Opoziția din România înseamnă astăzi în principal o mână de jurnaliști și analiști care sancționează abuzurile inimaginabile ale Puterii în ciuda faptului că sunt sugrumați economic, linșați mediatic de publicațiile PDL și făra niciun sprijin din partea "intelectualilor" ce se complac în a primi posturi în străinătate sau sinecuri grase în țară. În plus, Occidentul nu îi poate sprijini în niciun fel. E prea ocupat cu propriile probleme.

În țara unde puterea vinde iluzii românilor în fiecare zi și o dată la patru ani cumpăra votul cu o punga de ceva, Realitatea era zugrăvită de televiziunile de știri. Dacă ele vor dispărea nu va mai exista nimic între noi și o cvasidictatură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel