În sfârșit: După aproape un an de la un tragic accident din Cluj, se iau măsuri / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
În sfârșit: După aproape un an de la un tragic accident din Cluj, se iau măsuri / Foto DC News
În sfârșit: După aproape un an de la un tragic accident din Cluj, se iau măsuri / Foto DC News
Zeci de mii de clujeni au avut viața pusă în pericol, luni la rând, din cauza unei situații inadmisibile, în plin centrul Clujului, din cauza... unui trotuar ”inexistent”! 

Context - În urmă cu 8 luni, un accident mortal s-a petrecut pe trotuarul îngustat de lângă parcul în reabilitare, aflat în spatele Teatrului Național din Cluj-Napoca.

DC News a tras încă de atunci un semnal de alarmă, dat fiind faptul că una din cauzele accidentului a fost chiar trotuarul îngust de 1,2 metri, conform măsurătorii oficiale a poliției!

Mai mult, în zona respectivă mașinile rulează cu viteză și pericolul ca pietonii să fie ”agățați”  de oglinzile mașinilor sau chiar izbiți în plin, precum s-a întâmplat în cazul accidentului menționat, este extrem de mare!

Arc peste timp, la 8 luni distanță de la tragicul accident, despre care am scris aici, iată că mult așteptata lărgire a trotuarului prinde contur, măsură care va reduce riscul de accidente rutiere în care să fie implicați pietonii care trec pe acolo!

Galerie foto, 21 iulie 2022

După ce treci de teatru și traversezi strada, trotuarul se îngustează, din nou, în drum către Catedrala Mitropolitană, fiind aici un pericol iminent pentru pietoni. 

 

Cum arăta trotuarul de lângă Teatrul Național din Cluj-Napoca înainte să fie lărgit, noiembrie 2021

 

Ce s-a întâmplat în noiembrie 2021. Accidentul mortal care a pus capac trotuarului îngust

Amintim faptul că un tragic accident s-a petrecut, în luna noiembrie 2021, în plin centrul Clujului. Unul dintre motive a fost și un... trotuar.

În data de 22 noiembrie 2022, în jurul orei 14.00, un pieton a murit în plin centrul Clujului, pe trotuarul îngustat de lângă parcul în reabilitare, aflat în spatele Teatrului Național.

Ce au spus martorii, printre care și redactorul acestui articol

Conform martorilor, o mașina ar fi încercat să evite contactul cu un biciclist care ar fi schimbat benzile de mers, deși în zona există pistă de biciclete neîntreruptă.

Prin urmare, mașina a virat stânga și a intrat puțin pe trotuarul de 1,2 metri, la locul accidentului, conform măsurătorii oficiale a polițiștilor. Precizez faptul că trotuarul a fost îngustat în zona pentru a se mai face încă o bandă de circulație și astfel a ajuns la doar 1,2 metri. La capătul străzii are 1,5 metri, conform aceleiași măsurători oficiale, dar se îngustează pe parcurs, precum la locul accidentului de astăzi.

De menționat este că abia încape un om pe trotuar, în zonă se circulă cu viteză și este aproape inevitabil să te 'agațe' cu oglinda o mașină și să te izbești de gard sau să ajungi pe carosabil.

Potrivit acelorași martori, biciclistul a fugit de la locul accidentului!

Ce a spus poliția

'Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au intervenit la un accident de circulație semnalat în jurul orei 14.00, în Piața Ștefan cel Mare.

Impactul s-a produs între o autoutilitară condusă de un bărbat de 36 de ani, din Cluj-Napoca, înspre strada Dorobanților și un bărbat de 67 de ani, din același municipiu,  care se deplasa în calitate de pieton pe trotuarul din partea stângă aferent direcției de deplasare anterior amintite.

În urma impactului, din nefericire, a survenit decesul pietonului. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cauzei și a modalității de producere a evenimentului rutier', a transmis IPJ Cluj. 

Ce e de făcut pentru ca astfel de situații tragice să nu se mai repete

În primul rând, administrația locală ar trebui să închidă acest trotuar pericol - public, de doar 1,2 metri! 

Mai mult, pe partea cealaltă a străzii, trotuarul are lățimea de 3,9 metri, potrivit acelorași măsurători oficiale întocmite după accident. Este revoltătoare această discrepanță!

Dacă se dorește prevenirea accidentelor, inevitabile în zonă, soluția cea mai simplă și cea mai rapidă de pus în practică este DESFIINȚAREA TROTUARULUI!

Este inadmisibil ca în plin centrul Clujului să existe asemenea trotuare înguste - bombe cu ceas! Mai mult, trotuarul în cauză continuă, cu aproximativ aceeași lățime, și după ce treci de teatru către Catedrala Mitropolitană.

Vezi articolul inițial aici, în care s-a tras un semnal de alarmă asupra situației inadmisibile din centrul Clujului!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel