În Polonia a început strângerea de semnături în sprijinul legii ungare privind protecția copilului
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
În Polonia a început strângerea de semnături în sprijinul legii ungare privind protecția copilului  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
În Polonia a început strângerea de semnături în sprijinul legii ungare privind protecția copilului / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O organizație din Polonia a început să strângă semnături în sprijinul legii ungare privitoare la protecția copilului.

O organizaţie neguvernamentală din Polonia a lansat strângerea de semnături în sprijinul legii ungare privind protecţia copilului. Acţiunea în curs a început săptămâna trecută, până marţi, ea a fost susţinută de peste 4500 de semnatari.

Organizaţia poloneză care organizează colectarea semnăturilor, “Fundaţia pentru viaţă şi familie” (Fundacja Życie i Rodzina) a trimis o petiţie ambasadorului Ungariei la Varşovia, în care afirmă: după ce legea ungară privind protecţia copilului a fost adoptată la mijlocul lunii iunie, “cercurile LGBTQ şi guvernele care susţin aceste cercuri”, Uniunea Europeană şi mass-media a reacţionat cu o “campanie feroce împotriva guvernului ungar”.

Semnatarii îşi exprimă sprijinul lor guvernului maghiar şi cer ca acesta să nu se retragă în faţa presiunilor lobby-ului LGBTQ. Ei speră că introducerea unei legi similare cu cea din Ungaria va fi posibilă şi în Polonia.

Legea din Ungaria, preluată ca exemplu în Polonia

Petiţia este distribuită de mass-media conservatoare, printre altele de săptămânalul Do Rzeczy, portalul de ştiri niezalezna.pl şi televiziunea de actualităţi TV Republika – a anunţat pe portalul său de ştiri Institutul pentru Cooperare Polono-Maghiară “Wacław Felczak” din Varşovia.

Editorul-şef al săptămânalului Do Rzeczy, Paweł Lisicki, a publicat în iunie un comentariu intitulat “Mişcarea înţeleaptă a lui Orbán”, în care a calificat legea ungară “o adevărată ruptură şi o manifestare a curajului”. În ţările Europei de Vest, predominanţa ideologiei liberale şi de stânga devine din ce în ce mai pronunţată, de aceea este şi mai important faptul că există politicieni capabili să se opună acestei tendinţe – se arată în articol.

“Astfel de politicieni nu acţionează pe scena istoriei ca nişte marionete sau papagali care repetă sloganuri adoptate din exterior şi învăţate pe de rost, ci dau dovadă de un caracter puternicn(…), ei apără valorile şi principiile fundamentale” – scrie Lisicki, adăugând: acesta este motivul pentru care el însuşi salută faptul că parlamentul ungar a votat în favoarea legii privind protecţia copilului, introdusă de partidul Fidesz, al cărui lider este Viktor Orbán, potrivit Hirado.

Viktor Orban va refuza banii post-pandemie de la UE dacă vor fi condiționați de abrogarea legii anti-LGBT

Ungaria nu este dispusă să accepte bani din fondul special al Uniunii Europene de reconstrucţie post-pandemie dacă aceştia sunt condiţionaţi de abrogarea de către Budapesta a unei legi care restricţionează informaţiile despre homosexualitate, declară premierul ungar Viktor Orban, care şi-a publicat decizia în gazeta oficială naţională vineri seara, informează DPA.

Ungaria a introdus recent un proiect de lege care restricţionează accesul tinerilor la reprezentări ale altor obiceiuri sexuale decât heterosexualitatea şi la referiri la alte identităţi de gen decât cea atribuită la naştere (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel