În plină criză politică, Barna vorbește despre o nouă candidatură la prezidențiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Facebook Dan Barna / Guvernul României
Facebook Dan Barna / Guvernul României
Dan Barna anunță că se gândește la varianta unei noi candidaturi la alegerile prezidențiale.

Vicepremierul Dan Barna, co-președinte al Alianței USR PLUS, a declarat, sâmbătă, că analizează posibilitatea unei noi candidaturi la alegerile prezidențiale, în 2024.

„Voi decide împreună cu colegii mei, poate să fie. Nu exclud. (...) Nu se face de azi pe mâine (n.r. politica), dar în egală măsură ceea ce pot să spun acum cu fermitate este că îmi doresc să am o prezență cât mai consistentă în politica din România și în următorii ani. Dacă asta va presupune și o candidatură la prezidențiale, mi-o voi asuma fără niciun fel de problemă. Este unul dintre scenariile care există și la care mă gândesc. E un scenariu real, e un scenariu care există, despre care discutăm, discută și colegii mei, discut și eu. Vom vedea dacă asta va fi decizia până la urmă. Nu o exclud, nici nu este o chestiune de viață și de moarte. Este o posibilitate”, a spus Dan Barna.

Întrebat, în continuare, dacă își mai dorește să fie președintele României, Barna a spus: „Experiența candidaturii la prezidențiale de acum doi ani m-a învățat că trebuie să fii pregătit pentru genul acesta de situație și în momentul de față mă pregătesc. O să vedem ce se va întâmpla.”

La alegerile prezidențiale din 2019, Klaus Iohannis a obţinut 37,82%, Viorica Dăncilă - 22,26% şi Dan Barna - 15,02%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel