În Neamț, atenție pentru adulții cu dizabilități. Ce spune Ionel Arsene, președintele CJ
Data publicării:
Autor: Claudia Calotă
WhatsApp
Ionel Arsene: La nivelul județului construim centre în care adulții cu dizabilități să fie aduși în timpul zilei și să fie supravegheați de personal de specialitate
Ionel Arsene: La nivelul județului construim centre în care adulții cu dizabilități să fie aduși în timpul zilei și să fie supravegheați de personal de specialitate
În Neamț, Consiliul Județean  construiește patru centre de respiro pentru adulții cu dizabilități, care trăiesc în mijlocul familiile lor, anunță Ionel Arsene, președintele PSD al instituției.

"După atâtea proiecte din domeniul asistenței sociale pe care le-am derulat în județul nostru, pentru asistații care trăiesc în centre sau pentru copiii cu probleme deosebite de sănătate care stau cu părinții, era timpul să ne îndreptăm atenția și către familiile care au în grijă adulți cu dizabilități.

Pentru ca respectivele familii să aibă puțin timp "să respire", construim centre în care adulții cu dizabilități să fie aduși în timpul zilei și să fie supravegheați de personal de specialitate. Vom realiza, prin DGASPC, două centre la Piatra-Neamț și câte unul la Roman și Târgu-Neamț.

Sunt absolut convins de necesitarea acestor "centre respiro" atât pentru persoanele cu dizabilități, care vor avea șansa de a "schimba mediul" din când în când, cât și pentru aparținătorii lor, care vor fi degrevați de sarcina atât de grea,de a avea grijă continuu de un om cu probleme grave.

Sunt multe proiecte care trebuie implementate în județ, dar cele din domeniul protecției sociale sunt printre prioritățile mele", a precizat liderul Consiliului Județean.

Vezi și: Ionel Arsene: CJ Neamț acordă finanțări nerambursabile în domeniile de asistență socială și activități sportive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel