În Marea Britanie, limită la apă în supermarketuri. Fiecare client poate cumpăra doar 5 sticle
Supermarketurile din Marea Britanie au impus limită la cumpărarea apei. Doar 5 sticle poate cumpăra fiecare client.
În faţa unor noi prognoze de caniculă, supermarketurile britanice au început să raţionalizeze apa, pentru a preveni cumpărăturile panicarde.
Rezidenţii din Londra, dar şi din vestul, sudul, centrul şi estul Angliei au fost rugaţi să aibă grijă la cantităţile de apă consumate, aceasta fiind cea mai uscată vară din ultimii 50 de ani. În weekend se anunţă temperaturi de 37 grade (sâmbătă) şi 35 grade (duminică).
Un supermarket Aldi din Londra şi-a înştiinţat clineţii că pot cumpăra doar între 3 şi 5 sticle de apă potabilă, pentru a preveni achiziţiile panicarde.
Nu este prima măsură pentru economisirea apei în Marea Britanie. Englezii au fost deja rugaţi să renunţe la băile lungi şi să le înlocuiască cu duşuri rapide, să pună mai puţină apă în bolurile animalelor, să bage la spălat doar când au o maşină plină de haine şi să folosească maşina de spălat vase cel mult o dată pe zi, scrie Daily Mail.
"Toate companiile de apă ne-au asigurat că resursele sunt încă în siguranţă. Suntem mai bine pregătiţi decât niciodată pentru perioade de vreme uscată, dar vom continua să monitorizăm situaţia, inclusiv impactul asupra fermierilor şi mediului, şi să luăm măsuri unde trebuie", a declarat Steve Double, ministrul Apelor.
Este prima secetă declarată în Marea Britanie din 2018 încoace, iar cea de atunci s-a terminat rapid.
Apa de izvor, riscuri pentru sănătate. 12 boli pe care ai putea să le faci dacă o bei
Apa de izvor este preferată de mulți dintre români, care consideră că este pură, fără a avea substanțe adăugate. Numai că aceasta îi poate îmbolnăvi.
Apa de izvor este din ce în ce mai căutată. Oamenii susțin că aceasta este naturală. Numai că specialiștii avertizează asupra riscurilor la care se expun cei care consumă apă de izvor.
Susținătorii consumului de apă de izvor cred că apa naturală conține electroliți și minerale în cantități superioare, chiar și cei ai apei îmbuteliate. Potrivit studiilor, însă, nu există dovezi că apa de izvor are proprietăți miraculoase. În general, persoanele care aleg să consume apă de izvor fac acest lucru mai ales că o alegere personală, subiectivă, în care gustul lichidului pare mai ”natural” decât la robinet, arată Medical News Today.
CITEŞTE ŞI Ritmul în care se încălzeşte Arctica, mai rapid decât se preconizase
Riscuri
Furnizorii de apă adaugă substanțe chimice în apă potabilă care provine de la robinet sau sticle pentru a ucide orice bacterii și paraziți care pot apărea în mod natural în apă. Exemple în acest sens includ salmonella, E.Coli și Giardia.
Acești agenți patogeni pot provoca tulburări stomacale, diaree și vărsături.
Persoanele mai în vârstă și cele mai tinere sunt expuse în special riscului de a dezvolta boli legate de acești contaminanți, deoarece sistemul lor imunitar poate să nu fie suficient de puternic pentru a lupta împotriva agenților patogeni.
Deoarece este netratată, apa brută poate conține unii dintre acești agenți patogeni.
CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News