În fiecare an, TVR difuza Concertul de la Viena pe 1 ianuarie. Cea mai bună soluție pentru începutul lui 2023 după refuzul Austriei privind Schengen
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Concert sustinut de Orchestra de Camera din Viena, in cadrul Festivalului International ''George Enescu'' 2021; in imagine dirijorul Vlad Vizireanu.
Concert sustinut de Orchestra de Camera din Viena, in cadrul Festivalului International ''George Enescu'' 2021; in imagine dirijorul Vlad Vizireanu.
În fiecare an, pe 1 ianuarie, Televiziunea România difuza Concertul de la Viena.

Anul acesta nu se știe dacă TVR va mai transmite evenimentul. Există români care vor ca acest concert de la Viena să nu mai fie transmis, în semn de protest față de refuzul Austriei ca România să adere la Schengen.

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit despre acest subiect la DC News și DC News TV în emisiunea „Nod în papură”, difuzată în fiecare sâmbătă pe Youtube și Facebook.

„Va da TVR Concertul de la Viena? Aceasta este întrebarea. Mai ales că noi avem Opera Națională în București. Avem artiști care câștigă premii la festivalele internaționale și aici nu îi bagă nimeni în seamă. De ce să nu țină un concert de Anul Nou artiști de la Opera Națională din București?”, a zis jurnalistul Val Vâlcu.  

Sociologul Alfred Bulai a spus că putem fi supărați pe Austria din cauza episodului Schengen, dar nu putem spune că muzica clasică din această țară nu are valoare. Jurnalistul Val Vâlcu a spus că nu despre acest lucru este vorba, ci despre tăcerea Televiziunii Naționale a României.

„Noi am trimis o solicitare către TVR pentru a întreba cât costă Concertul de la Viena. Poate ni-l dă gratuit, nu știm. Poate ne dă acest concert ca mecanism de diplomație culturală. Sau poate deja TVR l-a plătit. Dar dacă tu - Televiziune Națională - după ce că ești o gaură neagră, mai dai și bani pentru concert... nu se revoltă totuși publicul? Nu se revoltă oamenii care se uită la TVR și îți plătesc salariul? TVR nu a răspuns întrebărilor pe care redactorii DC News le-au transmis. Probabil ne răspund în termenul legal de 30 zile, adică eventual după 15 ianuarie...”, a zis jurnalistul Val Vâlcu.

„Dacă este deja plătit, eu aș expedia Concertul de la Viena pe TVR Info”, a mai zis jurnalistul.

Răspunsul integral îl găsiți începând cu minutul 1:11:00:

Concertul de Anul Nou de la Viena se ținea în Sala de Aur de la Musikverein şi era transmis pe TVR 1 pe 1 ianuarie. Evenimentul este difuzat în peste 90 de ţări.

VEZI ȘI: Naistul Nicolae Voiculeț vrea să fie difuzat Concertul de la Viena ca plată „pentru tot aurul furat”. Dar există un „dar” la care TVR refuză să răspundă

DC News l-a contactat pe naistul Nicolae Voiculeț pentru a-l întreba dacă el consideră că TVR ar mai trebui să difuzeze Concertul de la Viena, așa cum a făcut-o an de an, după episodul cu Schengen.

Nicolae Voiculeț vrea să fie difuzat Concertul de la Viena. De ce? Ca plată „pentru tot aurul furat”.

„După ce austriecii și-au împodobit timp de cinci sute de ani palatele și catedralele cu aurul furat din Transilvania, consider că cel mai bine ar fi ca TVR să dea concertul de Crăciun de la Viena și de Paști, pentru a arăta obediență maximă.


Noi aproape că nu mai avem voie să cântăm de Crăciun și nici să spunem că sărbătoarea Crăciunului este, de fapt, sărbătoarea nașterii lui Iisus Hristos. Nașterea Fiului Lui Dumnezeu, mai nou este promovată în România doar pentru shopping. 

Protocoalele UE ne-au interzis familia și tradițiile, mai au puțin și ne vor interzice să ne mai și închinăm! Slava Austria!”, a spus Nicolae Voiculeț pentru DC News.

Vezi continuarea articolului aici: https://www.dcnews.ro/naistul-nicolae-voiculet-vrea-sa-fie-difuzat-concertul-de-la-viena-ca-plata-pentru-tot-aurul-furat-dar-exista-un-dar-la-care-tvr-refuza-sa-raspunda_898778.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel