În faţa Muzeului Satului se vindeau mici. Paula Popoiu: Eu eram cea care abuza, am avut nenumărate plângeri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Facebook @ Muzeul Satului
FOTO: Facebook @ Muzeul Satului
Paula Popoiu, directorul general al Muzeului Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, a explicat cu ce probleme s-a confruntat cu privire la locaţia în care este amplasat muzeul. Deşi acesta ar trebui să fie unul emblematic, la nivelul Capitalei dar şi la nivel naţional, au apărut şi suficiente obstacole.   

Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” este situat aproape de Lacul Herăstrău, o zonă în care află Teatrul de Vară, dar și o serie de cluburi, de unde mai răsună muzica dată tare.

Potrivit Paulei Popoiu, directorul general al Muzeului, "din fericire ajunge doar sunetul, nu și vibrația care ar putea afecta structura caselor din cadrul Muzeului. Mai mult, vizitatorii nu sunt deranjați foarte tare, chiar dacă uneori mai sunt repetiții la Teatrul de Vară".

De altfel, spune managerul, "altele au fost problemele majore", dar pe care a reușit să le rezolve, cu înțelegerea celor de la Primărie.

”Am avut probleme, destul de multe, în 2005, când am preluat, pentru că în fața Muzeului erau vânzători de kitsch-uri și am avut o întreagă luptă ca să îi dăm afară de acolo. 

Erau tarabe cu mici. Macrame-ul era deja un lucru bun. Până la urmă am avut înțelegere de la Primărie și i-au luat de acolo.

Am avut tot felul de chemări pe la Comisia împotriva Abuzurillor. Eu eram cea care abuza, dar am scăpat de ei și acum sunt amenajate intrările. Au fost multe probleme de apărare a acestui loc care ar trebui să fie emblematic pentru București.

Gândiți-vă că aici au venit aproape toți președinții de țară care au vizitat România, regi, împărați. A fost prințul Akihito, care acum este împăratul Japoniei, cu prinţesa Kiko, a fost regele Charles, când era doar prinţ”, a mai spus Paula Popoiu, managerul Muzeului Național al Satului ”Dimitrie Gusti”.

Citește și: Ia Reginei Maria, cea mai valoroasă piesă din Muzeul Satului Dimitrie Gusti. "Este clasată deja în tezaur"

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel