În ciuda realității din teren, Putin promite că armata rusă va primi tot ceea ce îi este necesar pentru campania din Ucraina
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele Putin spune că aramta rusă va primi tot ceea ce îi este necesar pentru campania din Ucraina.

Președintele Vladimir Putin a dat asigurări că forțele armate ruse care acționează în campania din Ucraina vor primit tot ceea ce este necesar. De asemenea, liderul rus a promis că își va atinge toate obiectivele în campania militară.

Liderul de la Kremlin a ținut un discurs la o reuniune de bilanţ cu responsabilii din domeniul apărării, la Moscova. Soldații care acționează în Ucraina și comandanții acestora au fost numiți „eroi“ de președintele Putin, care a susținut că nu vor exista limite financiare pentru echipamentul și armamentul destinat militarilor.

Putin le-a cerut responsabililor militari prezenţi să îşi utilizeze experienţa câştigată în luptele din Siria şi în cele 10 luni de război din Ucraina. De asemenea, Putin le-a mai spus celor responsabili că trebuie să țină cont de importanța dronelor în conflict. 

Totodată, racheta balistică intercontinentală Sarmat, cunoscută şi ca „Satan IIi“, va fi pregătită să fie desfăşurată în viitorul apropiat, a mai spus Putin, conform Agerpres.

Reamintim, totuși, că în cele zece luni de război din Ucraina au existat numeroase dovezi care arătau că soldații trimiși de Rusia în Ucraina erau slab echipați sau primiseră echipamente vechi și ruginite.

CITEȘTE ȘI     -    Biden ar urma să anunțe livrarea bateriilor Patriot către Ucraina chiar în timpul vizitei lui Zelenski în SUA

Portavocile Kremlinului susțin că Ucraina a rămas fără armată

Recent, deputatul rus Oleg Matveichev a spus că Rusia a demilitarizat Ucraina, motiv pentru care televiziunea de stat a Kremlinului ar trebui să nu mai folosească termenul „forțele armate ucrainene”.

„De fapt, obiectivul care a fost stabilit de Putin în ceea ce privește demilitarizarea Ucrainei a fost de fapt atins în aprilie sau mai, dacă e să fim sinceri. Atunci, Ucraina nu mai avea forțele armate pe care le avea la începutul conflictului. În aprilie, flota și forța lor aeriană, plus multe altele fuseseră distruse. Ceea ce a mai rămas a fost terminat atunci. Tot ceea ce a sosit în țară de atunci a fost de la NATO” (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -     Macron cere garanții de securitate pentru Rusia ”ca parte a unui un tratat de armistiţiu şi de pace". Critici din partea Ucrainei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel