În ce maşină au defilat oficialii ruşi la parada de la Moscova de 9 mai. Pare Rolls Royce, dar nu e!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Luni, 9 mai, la Moscova, oficialii ruşi au defilat în ceea ce păreau a fi maşini... Rolls Royce. 

Deşi seamănă, modelul în care au ajuns oficialii ruşi în faţa preşedintelui Vladimir Putin nu este cel britanic, ci este produs în Rusia şi se numeşte Aurus Senat, cunoscut mai bine drept maşina prezidenţială a Rusiei. 

Aurus Senat este un mode de lux de dimensiuni mari produs Aurus Motors și dezvoltată de compania NAMI în Moscova. Limuzina blindată este propulsată de un motor V8 de 4,4 litri dezvoltat de NAMI (Institutul Central de Cercetare Științifică pentru Automobile și Motoare Auto). Se pare că în dezvoltarea unuia dintre motoare au fost implicate Porsche și Bosch Engineering. Senat este un autovehicul hibrid, având la bord un motor V8 biturbo de 4,4 litri cu 598 de cai putere și un cuplu de 880 Nm și un motor electric de 56 CP. Face 0 – 100 km/h în 4,9 secunde și atinge o viteză maximă de 250 km/h, scrie Promotor.

Preţul de pornire al acestui model este 18 milioane de ruble, adică puţin peste 200.000 euro. 

Mesaje împotriva războiului pe televiziunile din Rusia, la transmiterea paradei de la Moscova

Un mesaj anti-război ar fi apărut pe canalele TV din Rusia care transmiteau parada de Ziua Victoriei. Se pare că programele televiziunilor au fost piratate.

Atacul a fost făcut prin intermediul televizoarelor inteligente din Rusia. Pe marile canale, inclusiv Channel One, Rossiya-1 și NTV-Plus, a apărut mesajul anti-război, anunță BBC.

De asemenea, pe rețelele de socializare circulă imagini care indică faptul că programul TV online al Rusiei a fost piratat.

Într-o zi în care programul gestionat îndeaproape de stat este dominat de evenimentele dedicate Zilei Victoriei, se pare că numele fiecărei emisiuni a fost schimbat cu următorul mesaj: „Pe mâinile voastre este sângele a mii de ucraineni și al sutelor de copii uciși ai acestora. Televiziunea și autoritățile mint. Nu războiului", anunță Sky News, conform Mediafax. CITEŞTE MAI MULTE AICI

CITEŞTE ŞI Putin și-a atins ŢINTA: A UNIT toate naţiunile... în faţa ecranelor. Tot globul a fost cu ochii pe el. Parada Roşie, urmărită în toată lumea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel