"În căutarea adevărului". Un român din Spania își caută familia după 17 ani
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
"În căutarea adevărului" este o campanie a Ştirilor TVR care vă invită să vă alăturaţi demersului în rezolvarea unor cazuri care nu și-au găsut soluționare timp de ani buni.

De această dată este vorba despre povestea unui român din Spania care își caută familia după 17 ani.

Campania "În căutarea adevărului" continuă cu o nouă poveste. Duţă Cristian Mihai avea doar şapte ani când a fugit de acasă. A urcat într-un tren din Gara Basarab şi a coborât în prima staţie din noua lui viaţă. O viaţă trăită prin orfelinate şi printre străini. 

La 24 de ani, nu are ca amintire nicio fotografie de când era mic. A crescut prin orfelinate, copilul statului şi al nimănui. Iar, în timp, chinul şi bătăile îndurate i-au şters, din memorie, trecutul, cu toate bucuriile şi secretele lui. A rămas doar imaginea străzii pe care a locuit cândva. Şi îşi aduce aminte că mai avea doi fraţi.

Cristian crede că avea atunci în jur de 7 ani. O vreme, a locuit în gară, printre copiii străzii. Apoi, şi-a găsit un adăpost. După ce a plecat de acolo, a muncit pentru un cioban. De aici, a ajuns copilul de suflet al unor muncitori de la o sondă. Târziu, prin anul 1999, cineva l-a luat de mână şi l-a dus la o casă de copii.

VEZI ȘI: ÎN CĂUTAREA ADEVĂRULUI, știrile TVR. Claudiu Lucaci, despre un caz incredibil rezolvat de TVR

Şi nu l-au mai găsit. Fără ca cineva să verifice dacă băieţelul din orfelinat spune adevărul, autorităţile au eliberat un certificat de naştere, pe numele dat de el.

Şi câte o liniuţă în dreptul părinţilor. Ca şi cum copilul venise pe lume, picat din cer. La majorat, a ieşit din sistemul de protecţie şi a rămas al nimănui.

Astăzi, el îşi caută părinţii pentru a le cere iertare.

După 17 ani, încearcă să se întoarcă acasă. Departe de ţară, în Spania, acolo unde e plecat la muncă, el se roagă şi speră ca părinţii lui să-l poarte încă în suflet. Şi să fie, din nou, împreună, scrie ȘtiriTVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel