Data publicării:

În cât timp se elimină alcoolul și drogurile din organism. Diana Bulgaru, avertisment: Băuturile alcoolice sunt considerate droguri

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Fotografie de la rebcenter moscow, pexels
Fotografie de la rebcenter moscow, pexels

Diferența dintre droguri și alcool, ce trebuie să știi. În cât timp se elimină din organism.

Diferența dintre droguri și alcool, în cât timp se elimină din organism și care sunt elementele pe care medicii le iau în considerare. Drogurile sunt, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, substanţe psihoactive care, atunci când sunt consumate, sunt capabile să modifice echilibrul psiho-fizic al unui individ.

Alcoolul, cocaină, morfină/heroină şi cannabisul sunt considerate substanţele de bază de la care provin toate celelalte. Drogurile sunt substanţe naturale sau de sinteză care au capacitatea de a crea dependenţă. Toate substanţele psihoactive acţionează la nivel cerebral, servindu-se de complicatul mecanism al plăcerii. Atunci când comportamentul care provoacă plăcere este repetat, dorinţa nu se diminuează, ci devine obsesie şi dependență.

Diferența dintre droguri și alcool, în cât timp se metabolizează

Prof. Univ. Dr. Diana Iliescu-Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală Iași, medic legist, a vorbit, în exclusivitate pentru DC Medical despre băuturile alcoolice și droguri și în cât timp se elimină acestea din organism. De reținut este faptul că și băuturile alcoolice sunt considerate droguri, acestea provocând dependență. 

”Alcoolul se metabolizează cu 0.15 grame pe oră, teoretic. Metabolizarea este influențată de diferite particularități ale organismului, de bolile asociate, de structura organismului, de toleranța organismului la alcool. În principal, se metabolizează cu 0.15, dar depinde și de tipul de băutură consumată. Există băuturi de grade foarte mari, la care metabolizarea este mult mai lentă.

La droguri, metabolizarea depinde de foarte mulți factori. Nu pot fi date anumite criterii de consum. Depinde de cantitate, de metabolizare, de tipul de drog, mai ales că sunt mii de droguri. Toate drogurile sunt periculoase, dar LSD este mai periculos”, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, prof. univ. dr. Diana Iliescu - Bulgaru. 

Ce este alcoolul

Alcoolul este clasificat ca un depresiv, ceea ce înseamnă că încetinește funcțiile vitale - ducând la vorbire tulbure, mișcare instabilă, percepții perturbate și incapacitatea de a reacționa rapid. În ceea ce privește modul în care afectează mintea, este cel mai bine înțeles ca un medicament care reduce capacitatea unei persoane de a gândi rațional și îi distorsionează judecata.

Deși clasificat ca un depresiv, cantitatea de alcool consumată determină tipul de efect. Majoritatea oamenilor beau pentru efectul stimulent, cum ar fi o bere sau un pahar de vin. Dar dacă o persoană consumă mai mult decât se poate descurca organismul, atunci experimentează efectul depresiv al alcoolului. Încep să își piardă coordonarea și controlul, arată Drug Free World.

Supradoza de alcool provoacă efecte depresive și mai severe (incapacitatea de a simți durerea, toxicitatea în cazul în care organismul vomită otravă și, în cele din urmă, inconștiența sau, mai rău, coma sau moartea din cauza supradozajului toxic sever). Aceste reacții depind de cât de mult se consumă și cât de repede.

Există diferite tipuri de alcool. Alcoolul etilic (etanolul), singurul alcool utilizat în băuturi, este produs prin fermentarea boabelor și fructelor. Fermentarea este un proces chimic prin care drojdia acționează asupra anumitor ingrediente din alimente, creând alcool.

CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel