În Bucureşti a venit... barza
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Pentru prima oară, Capitala are un cuib de barză albă. 

Prima semnalare oficială a acestei specii a fost făcută cu ajutorul aplicației mobile 'Uite, Barza', aplicație realizată de Societatea Ornitologică Română cu sprijinul companiilor Enel din România. Mai mult, nu este vorba despre un singur cuib, ci despre două cuiburi de barză albă. Ambele se află la periferia Bucureștiului, în zone de case, nu în zone aglomerate.

Ambele cuiburi se află în sectorul 1, în zona Giulești-Sârbi. Primul dintre ele a fost introdus în baza de date chiar pe data de 25 iunie 2018, prima zi oficială a numărătorii de berze din România cu ajutorul aplicației. După doar cinci zile, a fost semnalat și al doilea cuib, în aceeași zonă, dar la câteva străzi distanță de primul.

'Berzele albe nu cuibăresc în orașele aglomerate, așa cum este Capitala, ele preferă satele lângă care găsesc câmpuri și bălți, resurse de hrană pentru pui. Nu putem spune că berzele se mută la oraș, putem spune doar că orașele se extind tot mai mult. Este posibil să mai primim astfel de semnalări și din alte cartiere ale Capitalei, cum ar fi 23 August, mai ales dacă păsările au hrană acolo și limitele orașului se extind tot mai mult. Oricum, este prima înregistrare oficială a unui cuib de barză albă în București, până acum nu am mai avut niciun cuib, niciodată, în baza noastră de date', a explicat Ovidiu Bufnilă, responsabil de comunicare la Societatea Ornitologică Română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel