În atenția proprietarilor de câini din București: Începe campania "Adună norocul cu mâna ta!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
foto: Clubul Câinilor Utilitari
foto: Clubul Câinilor Utilitari
"Adună norocul cu mâna ta! - Eu strâng după câinele meu. Azi strâng și după al tău." Se întâmplă în București, 6 aprilie, între orele 1:00 - 16:00.

Facem curățenie și conștientizăm împreună rolul nostru în societate - așa sună apelul către cetățeni lansat de Protecția Animalelor CJ Ilfov, Pet Stuff Hospital, Big Hearts Society și Clubul Câinilor Utilitari.

În România, în general și în București, în special, sunt foarte mulți oameni care au cel puțin un câine acasă. Trebuie știut însă faptul că un animal de companie vine la pachet cu multă responsabilitate. Din păcate, sunt oameni care nu strâng mizeria lăsată în urmă de prietenii lor cei mai buni. Acest lucru se traduce simplu: Lipsă de respect față de animalul lor și față de comunitatea în care trăiesc. Și de multe ori acest gest al oamenilor se răsfrânge asupra animalelor, care nu au nicio vină. De pildă, accesul câinilor este restricționat în multe locuri pe motiv că își fac nevoile peste tot. 

Străzile din cartierele bucureștene sunt pline de fecale de câine. Ce impact are acest lucru asupra oamenilor și animalelor? 

- Fecalele de câine pot conține microorganisme care provoacă boli grave la oameni: Salmonella, E. coli, Giardia. 
- Mizeria lăsată în urmă de câine provoacă disconfort. 
- Câinii transmit boli parazitare de la unii la alții în momentul în care miros mizeria lăsată în urmă. 

Ce spune legislația

Cei care nu strâng în urma câinilor lor riscă să primească amenzi. Amenzile sunt reglementate la nivel local, de primării, nu la nivel național. În București, amenzile sunt cuprinse între amenzile sunt cuprinse între 200 și 3.000 de lei. 

Soluții

- amplasarea de suporturi cu pungi pe străzi ori în parcuri; 
- campanii de conștientizare, de informare și de educare; 
- educație în școli; 

"Ce ne propunem să facem mai exact în data de 6 aprilie? În primul rând, să facem curățenie pe mai multe străzi din sectorul 6 al Capitalei. Apoi, să tragem un semnal de alarmă: Un animal înseamnă responsabilitate. Facem apel la oameni să se alăture demersului nostru și să participe la voluntar la această acțiune! Împreună, oameni simpli, autorități, ong-uri ori antreprenori, construim societatea civilizată pe care ne-o dorim cu toții!" se arată în comunicatul oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel