Urmărește emisiunea live
În așteptarea unui vaccin anti-COVID, un ONG face stocuri de peste jumătate de miliard de seringi
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
UNICEF va crea stocuri de peste jumătate de miliard de seringi până la finalul anului, în anticiparea vaccinării împotriva COVID-19.

În condiţiile în care lumea aşteaptă un vaccin împotriva COVID-19, UNICEF a început deja pregătirile pentru livrarea rapidă, sigură şi eficientă a viitorului vaccin, prin achiziţionarea şi pre-poziţionarea seringilor şi a altor echipamente necesare, se arată într-un comunicat de presă. 

Imediat ce vaccinurile împotriva COVID-19 trec cu succes de studiile clinice, sunt aprobate şi primesc recomandarea de utilizare, va fi nevoie de tot atâtea seringi câte doze de vaccin vor fi produse. Pentru demararea preparativelor, anul acesta, UNICEF va face stocuri de 520 de milioane de seringi în depozitele sale, în cadrul unui plan mai amplu ce vizează 1 miliard de seringi până în 2021, pentru a acoperi cererea iniţială şi a se asigura că seringile sunt livrate statelor înaintea vaccinurilor împotriva COVID-19.

În 2021, presupunând că vor fi disponibile suficiente doze de vaccinuri împotriva COVID-19, UNICEF preconizează că va livra peste 1 miliard de seringi, în sprijinul eforturilor de vaccinare împotriva COVID-19, pe lângă cele 620 de milioane de seringi pe care UNICEF le va cumpăra pentru alte programe de vaccinare împotriva altor boli, precum rujeola, febra tifoidă şi altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel