România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 08 aug 2019 / 16:26
Imunoglobulină - prelungire scutire taxă clawback. FACIAS salută decizia ministrului Sănătății, Sorina Pintea
Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea. FOTO: DC NEWS
FACIAS salută decizia Ministerului Sănătății, Sorina Pintea, de prelungire a scutirii de taxă clawback pentru imunoglobulină.

'Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat în cadrul ședinței din 8 august a Consiliului Economic și Social prelungirea scutirii de taxă pentru încă 3 ani a imunogobulinei și a produselor obținute din plasmă umană. FACIAS a avizat favorabil proiectul de ordonanțe de urgență, în cadrul plenului CES de joi, considerând că preîntâmpinarea unor crize precum cea a imunoglobulinei, în care mai mulți bolnavi cu imunodeficiențe primare și-au pierdut viața, trebuie să devină prioritate națională.

Încă din luna iunie a acestui an, FACIAS a solicitat Ministerului Sănătății să prezinte public soluțiile pentru evitarea unei noi crize în tratamentul cu imunoglobulină, ca urmare a crizei majore cu care s-a confruntat România În 2017. De asemena, în cadrul plenului CES de joi, FACIAS a solicitat Ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, să ia măsuri pentru alocarea fondurilor necesare pentru rezolvarea situației grave semnalate de zeci de teatre care se află in prezent in imposibilitatea practică de a mai funcționa.' se arată pe site-ul FACIAS.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro