Împuşcături la metrou în New York. Poliţia caută o persoană care ar fi avut legătură cu atacul
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Luca Nardone, de la Pexels
Fotografie creată de Luca Nardone, de la Pexels
Poliţia din New York caută o persoană care ar putea avea legătură cu atacul armat de la metrou.

Zece persoane au fost împușcate și alte 13 au fost rănite după ce un bărbat care purta o mască de gaz a aruncat două fumigene și apoi a deschis focul la bordul unui vagon de metrou al trenului N.

Șeful detectivilor din cadrul poliției din New York, James W. Essig, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Frank R. James, în vârstă de 62 de ani, a închiriat o dubă U-Haul, ale cărei chei au fost găsite la locul împușcăturilor din cartierul Sunset Park din Brooklyn.

"Îl căutăm pe Frank James", a spus acesta. "Știm că a închiriat acea dubă U-Haul", a mai arătat el, citat de Mediafax.

Pistol, încărcătoare, secure şi benzină, recuperate din metrou

James, care are adrese în Wisconsin și Philadelphia, nu a fost numit ca suspect, iar detectivii vor să stabilească dacă a fost martor la atac, a spus Essig. Duba a fost închiriată în Philadelphia, a spus el.

Poliția a declarat că analizează postările de pe rețelele de socializare ale unei persoane cu același nume, care a menționat persoanele fără adăpost, New York-ul și primarul Eric Adams, ceea ce a determinat oficialii să întărească dispozitivul de securitate al oficialului.

Anchetatorii au recuperat ulterior din stația de metrou un pistol cu un încărcător atașat, două încărcătoare suplimentare, muniție, o secure și un recipient cu ceea ce se crede a fi benzină, a declarat comisarul poliției din New York, Keechant Sewell, în cadrul conferinței de presă.

Nu se cunoștea niciun posibil motiv.

Atacul a declanșat un răspuns masiv al forțelor de ordine, iar o vânătoare de oameni a continuat până marți seara.

Poliția a declarat că este în căutarea unui bărbat despre care se crede că are aproximativ 1,70 metri și 180 de kilograme și care purta o vestă verde de construcții în timpul atacului.

"Această persoană este periculoasă", a declarat marți, într-o conferință de presă, guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul.

CITEŞTE ŞI Ipoteze despre atacul din stația de metrou din Brooklyn (New York). Atacatorul ar fi putut folosi o tehnică de camuflaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel