Autorul celor ȘASE morți dintr-un spital ceh s-a sinucis înainte să fie prins de polițiști
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Bărbatul a împușcat mortal 6 persoane într-un spital, după care s-a sinucis.

UPDATE 2: Suspectul care a omorât șase persoane în spitalul universitar din Ostrava s-a sinucis în mașina sa, la trei ore de la atac.

UPDATE: Numărul persoanelor decedate în incidentul armat a urcat la şase, a anunţat minstrul ceh al sănătății Adam Vojtech.

Știre inițială:

Mai multe persoane și-au pierdut viața în urma unui incident armat, care a avut loc la un spital din Ostrava, oraș situat în Cehia, a anunțat ministrul de interne ceh, Jan Hamacek, conform Agerpres.

„Patru persoane sunt decedate şi două rănite grav", a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției din Ostrava, Pavla Jirouskova. Poliția a anunțat prin Twitter că a fost declanșată operațiunea de căutare a suspectului.

Cotidianul local MF Dnes a informat că martorii au auzit focuri de armă dinspre camera de gardă a spitalului universitar din Ostrava, care are o capacitate de 1.200 de paturi. Atacul a avut loc în jurul orei locale 7 dimineața.

Suspectul a evadat

Poliția a evacuat spitalul și este în căutarea unui bărbat de 1,8m înălțime, îmbrăcat într-o jachetă roșie.

„Este o unitate de intervenție a poliției regionale şi o echipă de reacție rapidă. Din păcate, atacul s-a soldat cu mai multe decese", a declarat ministrul de interne Jan Hamacek pentru postul public de televiziune ceh.

„Intervenția este în desfășurare, nu voi comenta cu privire la alte detalii. Poliția face tot posibilul pentru a rezolva situația", a adăugat Hamacek.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel