Împrumut cu dobânzi negative. Radu Oprea, atac la Florin Cîțu: Manipulare ieftină. Păcălește românii
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Senatorul Radu Oprea comentează anunţul făcut de către Florin Cîţu cu privire la împrumutul "la dobânzi negative".

"Florin Cîțu face ce știe el mai bine: păcălește românii. Ministerul Finanțelor Publice s-a împrumutat la dobânzi negative: -0,11 este nivelul mediu ponderat al randamentului. Acesta este un fapt determinat de amenințarea globală a coronavirusului și de nevoia fondurilor de investiții de a face plasamente sigure în titluri de stat.

Manipularea ieftină, de tip Cîțu, constă în afirmația plină de egocentrism:'Investitorii au încredere în România şi de aceea astăzi ne-am putut împrumuta în euro la dobânzi negative. Asta pentru a elimina orice urmă de neîncredere că ceea ce facem noi nu este bine pentru România'", a scris Radu Oprea pe Facebook.

Investitorii nu au încredere într-o țară aflată în criză politică

"Nimic mai fals. Investitorii nu au încredere intr-o țară aflată in criză politică. Din contră, aș putea spune, glumind pe seama lui Cîțu: piețele funanciare chiar au sărbătorit când a plecat de la Ministerul Finantelor printr-un curs leu/eur mult mai mic. Și acum adevărul despre cât ne costă imprumutul: 806.200 EURO (calculul aparține analistului economic Adrîan Câciu). In realitate, am asistat doar la o campanie ieftină de PR pentru că România are in buffer 5,9 miliarde Euro tot împrumutați, deci acest împrumut nu mai era necesar.

P.S. conform DEX: a păcăli= a induce pe cineva în eroare, printr-o viclenie sau printr-o minciună, pentru a trage un folos", apreciază Radu Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel