Data actualizării:
Data publicării:

Impresionează-ți prietenii cu tortul ”Mojito”. Rețeta fără coacere pe bază de lime și mentă

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa Foto YouTube
Sursa Foto YouTube

O rețetă simplă pentru a pregăti un desert care nu poate decât să-ți surprindă invitații. Puțin serios, puțin provocator, tortul mojito va încânta pe toată lumea!

INGREDIENTE

PENTRU BAZĂ:

300 g de biscuiți uscați

150 g de unt topit

PENTRU UMPLUTURĂ:

300 g brânză de vaci,

150 ml de smântână proaspătă,

130 g zahăr granulat,

   3 lime,

40 g rom,

8 g gelatină, frunze de mentă

PENTRU DECOR:

lămâie verde, frunze de mentă, zahăr brun

MOD DE PREPARARE

1. Primul pas este acela de a sfărâma biscuiții cu ajutorul unui mixer.  Adăugați untul topit peste biscuiții sfărâmați și porniți din nou mixerul. Folosiți acest compus pentru a căptuși o matriță deformată dreptunghiulară cu un fund detașabil care măsoară 35 x 11 cm.Dacă preferați altă formă, nu e nici o problemă, doar să va asigurați că biscuiții vă vor fi suficienți pentru a forma o bază destul de groasă pentru tort ( 1-2 cm grosime) potrivit sursei.

 

2. Înmuiați gelatina în apă rece pentru timpul indicat pe ambalaj (aproximativ 10 minute). Într-un vas mixați brânza de vaci ( de preferabil este să utilizați cremă de brânză), zahărul granulat, 12 frunze de mentă tocate mărunt, coaja de la 1 lime si zeama filtrată de la 3 lime. Mixați până ce toate ingredientele se omogenizează perfect. Într-un castron separat, se  bate frișca și  se încorporează în amestecul de brânză. Încorporarea se face treptat, în mai multe etape cu mișcări de jos în sus pentru a asigura acea textură pufoasă si aerată a compoziției. Puneți apoi compoziția rezultată la frigider pentru 30 de minute. 

 

3.Peste gelatina topită se adaugă romul.  Adăugați totul în amestecul pregătit anterior care s-a odihnit la frigider și amestecați ușor, cu o spatulă.  Atenție: siropul rezultat din gelatină și romul să nu fie fierbinte.

 

4. Ultimul pas este să turnați amestecul obținut în crusta de biscuiți. Nivelați pentru a avea un aspect delicios și decorați tortul cu frunze de mentă, felii de lime și zahăr brun. De preferat este să îl decorați chiar înainte de a fi servit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel