Data publicării:

„Împrejurările nu puteau fi mai proaste”. Analiză BBC înaintea sosirii lui Biden în Israel

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Joe Biden urmează să sosească în Israel în următoarele ore. Împrejurările pentru această vizită nu ar putea fi mai proaste, se arată într-o analiză BBC, mai ales datorită faptului că Israelul și Hamas sunt implicați în acuzații reciproce cu privire la ceea ce s-a întâmplat aseară la spitalul Ahli din Gaza.

Se presupune că au fost uciși până la 500 de oameni - pacienți și persoane care se adăposteau pe terenurile spitalului, crezând că este un loc sigur, scrie BBC.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas - cu sediul în Cisiordania, nu în Gaza - a acuzat Israelul, numind gestul ca fiind o crimă de neiertat. A declarat trei zile de doliu.

Oficialii israelieni insistă că masacrul a fost cauzat de o rachetă palestiniană care a ratat ținta. Ei promit să furnizeze dovezi pentru a susține această afirmație. În întreaga regiune, protestatari furioși au ieșit în stradă.

În Cisiordania, palestinienii s-au confruntat cu forțele lor de securitate, aruncând cu pietre și scandând împotriva lui Abbas, pe care mulți îl acuză că nu i-a putut proteja pe rezidenții din Gaza. De asemenea, au avut loc proteste în Liban, Iordania, Libia și Iran.

Vorbind la Beijing, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a cerut un încetarea imediată a ostilităților pentru a ameliora ceea ce el a numit "suferința epică" pe care o vedem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel