Impozitul pe profitul reinvestit s-ar putea elimina din iulie, spune ministrul Finanțelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ioana Petrescu , ministrul Finanțelor Publice, a declarat pentru Reuters că România va elimina impozitul pentru profitul reinvestit de companii, posibil din luna iulie.  De asemenea, România va reduce alte impozite pentru a ajuta la crearea de locuri de muncă și a asigura o creștere economică de aproximativ 3% în acest an. 

Ioana Petrescu a arătat că reducerile de taxe sunt destinate să mențină creșterea economică la un nivel ridicat, însă a subliniat că acestea vor fi însoțite și de măsuri de reducere a deficitului pentru ca România să își îndeplinească țintele fiscale. 'Este nevoie fie de o mai bună colectare a taxelor fie de o reducere a cheltuielilor și o înghețare a cheltuielilor, pentru că suntem hotărâți să urmăm o politică fiscală prudentă', a declarat ministrul Finanțelor în primul său intervin cu presa din străinătate de la preluarea atribuțiilor, în luna martie.

În plus, Ioana Petrescu a precizat că Guvernul de la București poartă discuții cu Fondul Monetar Internațional cu privire la revizuirea redevențelor plătite de firmele care exploatează resurse naturale. Potrivit sursei citate, Guvernul analizează 'revizuirea' sistemului de redevențe, având grijă în același timp să nu facă investițiile prea scumpe. 'Am avut discuții îndelungate cu oficialii FMI și vom mai avea și alte discuții pe acest subiect. Trebuie să avem grijă pentru că multe investiții în acest domeniu sunt foarte riscante la început astfel încât dacă le taxăm prea mult ar putea pur și simplu să se renunțe la ele', a apreciat ministrului Finanțelor.

Reducerile de taxe ar putea ajuta la creșterea popularității Guvernului condus de premierul Victor Ponta, în contextul alegerilor europarlamentare din luna mai și al celor prezidențiale din luna noiembrie, la care este posibil să participe și Victor Ponta, apreciază agenția Reuters.

Ea a adăugat că este posibil ca măsura să fie introdusă în luna iulie, ceea ce înseamnă că ar avea un impact limitat asupra bugetului, de ordinul a 20-30 de milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel