Impozitarea pensiilor de serviciu și alte sesizări importante, pe masa CCR. Zi de foc
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
CCR
CCR
CCR discută, marți, 14 iulie, mai multe sesizări.  

Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate, marţi, sesizările Avocatului Poporului şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu. 

Pe 18 iunie, Secţiile Unite al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la legea care stabileşte un nou sistem de impozitare a pensiilor de serviciu. Instanţa supremă susţine că Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal este neconstituţională în ansamblul său.

CCR discută sesizarea pe legea prin care se interzice vânzarea participaţiilor statului la companii naţionale

De asemenea, CCR va discuta, marţi, și sesizarea PNL asupra legii privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, care prevede, printre altele, interzicerea vânzării participaţiilor statului la societăţi şi companii naţionale. Sesizarea a fost făcută de PNL, care reclamă faptul că această lege încălcată competenţa Guvernului de a reglementa în domeniul privatizărilor. 

CCR dezbate sesizarea asupra proiectului de lege privind cumpărarea şi vânzarea de terenuri agricole

CCR dezbate, tot marţi, sesizarea PNL şi USR pe proiectul de lege privind cumpărarea şi vânzarea de terenuri agricole. Sesizarea se referă la actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii 268/2011 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţia agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel