Impozitare pensii speciale. Decizie în plenul Senatului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Senat
Senat
Pe ordinea de zi a Senatului se află și proiectul propus de Eugen Teodorovici privind impozitarea pensiilor speciale. 

UPDATE: Proiectul a trecut de Senat și va merge la Camera Deputaților, for decizional. 

Proiectul prevede impozitarea pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30% din sumă. Comisia de buget a adoptat un raport de admitere cu amendamente. De asemenea, proiectul prevede și taxarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă. Măsura făcea parte inițial din pachetul de propuneri discutat odată cu rectificarea bugetară de la începtul lunii august.

Unul dintre amendamentele admise, marți, de Comisia de buget din Senat este cel al ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, inițiatorul acestui proiect, prin care este efectuată o corelare tehnică pentru a nu afecta pensia stabilită în baza principiului contributivității.

De asemenea, senatorii au votat și pentru ca pensiile speciale de peste 7.000 de lei ale șefilor de stat să fie impozitate. Amendamentul a fost înaintat de senatorul UDMR Tanczos Barna.

Această impozitare vizează persoanele care realizează venituri din "pensii și/sau indemnizații pentru limită de vârstă, primite în baza unor legi/statute speciale denumite în continuare contribuabili, sunt obligate la plata taxei pe veniturile din pensii și indemnizații pentru limită de vârstă, denumită în continuare taxă", conform proiectului depus la Senat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel