Impozit salariu. Năsui, replică pentru Vîlceanu: E o problemă bugetară să lăsăm banii românilor care muncesc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Claudiu Năsui / Dan Vîlceanu
Sursa foto: Facebook Claudiu Năsui / Dan Vîlceanu
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR-PLUS), i-a dat replica ministrului de Finanţe, Dan Vîlceanu (PNL), vorbind despre impozitarea salariului minim.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR-PLUS), i-a răspuns dur ministrului de Finanţe, Dan Vîlceanu (PNL) pe tema impozitării salariului minim, relatează ZF.

Dan Vîlceanu, proaspăt instalat în fruntea Ministerului de Finanţe, şi-a prezentat marți ţintele mandatului său, precizând că nu vor avea loc creşteri de taxe sau impozite, dar nici nu se ia în calcul scăderea lor. Despre iniţiativa USR-Plus, de a aplica zero taxe pe primii 2.300 de lei (actualul salariu minim brut), actualul ministru al Finanţelor a zis că, dacă s-ar aplica, măsura ar însemna „o mare problemă bugetară, scrie Mediafax.

"E o măsură pe care mi-e greu să cred că o putem aplica în acest moment. Vorbeam de consolidare fiscală, de acoperirea cheltuielilor pe care le avem şi dacă venim cu această măsură o să avem o mare problemă bugetară.”, a spus Vîlceanu. Ministrul Finanţelor a adăugat că ”mi-e greu să cred că odată ce deschidem cutia Pandorei, vom mai putea opri generalizarea unui asemenea proiect”.

"Nu mai e problemă de buget sau deficit?"

În replica, ministrul Economiei a declarat că atunci ”când este vorba să lăsăm bani românilor care muncesc, e o problemă bugetară. Dar când e vorba să dăm 50 de miliarde de lei la programe care au mers întotdeauna către baroni locali şi firme de partid, nu mai e problemă de buget sau deficit?”.

Claudiu Năsui a mai spus că România nu e săracă, e sărăcită.

”Oare cutia Pandorei nu se deschide şi atunci când înfiinţăm noi agenţii de stat, noi bănci de stat, mii de noi posturi la stat, sporuri ridicole şi, evident, noi pensionari speciali? Românii care vor salarii mai mari din munca lor nu cer niciun privilegiu. Ei cer o normalitate, să nu le mai luăm jumătate din salariu ca să plătim tot felul de privilegii pentru cei conectaţi politic", a spus Năsui într-un comunicat de presă.

Salariul minim brut în România este de 2.300 de lei brut şi 1.386 de lei net.

Vezi și: Raluca Turcan spune când va crește salariul minim

Biriş, după ce Vîlceanu n-a ştiut cât e salariul minim: Asta trebuia să răspundă. Nu glumesc!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel