
”Care este sensul unui program riguros anti-doping, oricum, dacă atât de mulți oameni refuză pur și simplu să accepte rezultatul? Aceasta nu este o problemă strict legată de Simona Halep.
Acesta este un subiect recurent atunci când dopajul aduce căderea unui sportiv din grații. Șocul și dezamăgirea pot fi copleșitoare. Criticile aduse procesului care duce la o suspendare pot părea, de asemenea, valide, în urma unui proces de apel care foarte des se finalizează cu o sentință mai redusă.
Acest lucru poate face ca soluționarea cazurilor de dopaj să nu mai semene cu pedepsirea trișorilor, ci mai degrabă cu o negociere în instanță pentru a reduce o amendă de viteză la o infracțiune mai mică.
Reducerea sentințelor face ca soluționarea cazurilor de dopaj să nu mai semene cu pedepsirea trișorilor, ci mai degrabă cu o negociere în instanță pentru a reduce o amendă de viteză la o infracțiune mai mică”, au notat americanii de la Tennis.com.
"Imposibil ca românca să nu fi trişat"
”Tenisul nu a fost ferit de dopaj, iar un nou caz a făcut vâlvă în ultimele zile. Simona Halep, fost număr 1 mondial și câștigătoare a turneelor de la Roland Garros și Wimbledon, a fost depistată pozitiv cu o substanță dopantă în urmă cu un an.
Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a pronunțat recent o sancțiune: suspendare de 4 ani pentru românca de 31 de ani. Dar povestea nu se termină aici.
Când problema a izbucnit la sfârșitul anului trecut, multă lume a crezut că este o glumă proastă, având în vedere reputația Simonei Halep în circuitul feminin.
Românca este unul dintre cele mai cunoscute nume din ultimii zece ani în WTA, dar cazul ei face furori. Iar, dacă e să ne luăm după raportul ITIA, dopajul nu lasă loc de îndoială... Cu toate acestea, mulți încă mai cred că este nevinovată.
Dacă ne uităm la detalii, ar fi imposibil ca românca să nu fi trișat, având în vedere toate probele analizate. Mai mult, în pașaportul ei biologic au fost găsite nereguli, ceea ce implică o intenție de dopaj la un moment dat.
Deși Simona Halep a făcut apel direct la decizie, mulți o susțin și nu cred că este vinovată. Fostul nr. 1 și-a bazat apărarea pe faptul că a luat suplimente alimentare contaminate cu produsul dopant Roxadustat.
Cu trei zile înainte de testul pozitiv, ea chiar a fost testată negativ și susține că administrarea acestui produs ar fi avut un impact negativ asupra performanțelor sale sportive.
Dacă lucrurile s-ar încheia aici, Simona Halep ar fi suspendată până în 2026, ceea ce ar însemna sfârșitul carierei sale, întrucât va avea 35 de ani atunci.
Cu toate acestea, mulți din lumea tenisului și din lumea medicală cred în nevinovăția ei, după cum a dezvăluit Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de toxicologie de la Spitalul Universitar din Garches, într-un interviu acordat în urmă cu câteva zile pentru L'Equipe”, au notat francezii de la Le10Sport.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- România accelerează spre criză. Coșea: Nu se va repeta 2007, intrăm într-o criză de tip „sandwich” din trei direcții. Prețul carburanților e începutul
- Nehammer și Karner, puși la punct de opoziția din Austria: Impertinență! Pur și simplu penibil. România și Bulgaria nu ne datorează nimic
- De ce câinele își ridică lăbuțele din față. 4 motive care explică acest comportament
- Zodia care trebuie să fie foarte atentă la bani. Daniela Simulescu: Sunteți nevoiți să vă spargeți pușculița / video
- Deblocăm refuzul Austriei pentru Schengen, dar intrăm în blocajul unui alt stat. Tomac: România nu trebuie să mai cedeze nimic
- Daniel Funeriu: Eu am introdus „Școala Altfel”, dar mă opun mai multor aspecte
- Retrogradarea lui Mercur dă planurile peste cap. Daniela Simulescu: E timpul să-ți cauți un alt drum / video
- Românii sunt plătiți dacă reciclează. Studentă: „Super idee! Măcar pentru bani să o facem!” / „Efort mare din partea consumatorului. Nu toată lumea e dispusă să-l facă” / video
- Kaki, 'fructul zeilor'! Opt beneficii uimitoare
- Interzis să mai conduci noaptea și pe autostradă dacă ești începător. Titi Aur, despre noua directivă a Uniunii Europene / video