Data actualizării:
Data publicării:

”Importăm 80% din produsele alimentare de bază. Asta este o crimă”. Eugen Tomac: Sunt soluții pentru a putea ieși din acest blocaj

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Află ce declarații a făcut Eugen Tomac, politician PMP, candidat al Alianței Dreapta Unită pentru Parlamentul European, în cadrul emisiunii ”DC Votez”.

„Noi avem nevoie de o integrare mult mai puternică în Uniunea Europeană și de fructificarea oportunităților pe care le avem. România, la ora actuală, nu-și fructifică nici măcar 20% din potențialul pe care îl are pentru a se impune în Uniunea Europeană. Suntem o putere agricolă, putem dezvolta o economie agricolă care, cum să vă spun, să ofere locuri de muncă și creștere economică doar din investiții în agricultură și noi importăm, rețineți, cu toată demagogia PSD-ului și PNL-ului, importăm 80% din produsele alimentare de bază. Asta este o crimă și, din punctul meu de vedere, un asemenea subiect trebuia să fie demult pe masa CSAT.

Credite pentru microîntreprinderi

Ce se întâmplă în Ministerul Agriculturii și de ce România în continuare importă mâncare, de cele mai multe ori de calitate îndoielnică, în condițiile în care noi avem resurse, avem tot ce ne trebuie mai puțin politicieni patrioți care să se gândească la aceste soluții. (...) Statul trebuie să acorde credite pentru microîntreprinderile din zonele rurale și nu numai, pentru ca aceste comunități să se poată dezvolta. Repet, credite cu dobândă zero, garantate de stat pentru ca aceste comunități să se poată dezvolta.

Marii jucători sunt foarte mulțumiți

Sunt soluții pentru a putea ieși din acest blocaj. Fondurile europene sunt o resursă extrem de importantă, dar uitați-vă cine a reușit să se dezvolte cu fondurile europene: marii jucători din agricultură din România. Cei care administrează mii de hectare, ei sunt foarte mulțumiți, la ei lucrurile funcționează perfect. În schimb, avem o categorie mare de antreprenori în economia agricolă care se simt abandonați, cu ei nu comunică nimeni și sunt câteva oaze pe care miniștrii Agriculturii le prezintă, indiferent de culoarea politică, de fiecare dată”, a declarat Tomac.

Urmărește emisiunea completă aici:

Youtube video image

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel