Implant de valvă aortică, stenoză aortică, valvulopatie. Victor Costache (SANADOR), la DC Medical
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Prof. Dr. Victor Costache, directorul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, Spitalul Clinic SANADOR, este invitatul zilei la DC Medical și DC News. 

Prof. dr. Victor Costache a realizat câteva premiere medicale, iar Spitalul Clinic SANADOR a efectuat primul transplant între clinicile private. 

Astfel, prof. dr. Victor Costache ne-a vorbit despre această premieră medicală, despre Centrul de Boli Cardiovasculare, singurul Centru cu blocuri operatorii complet digitalizate din România și despre tehnica nouă în patologia valvulară.

De asemenea, medicul ne-a explicat și care este diferența dintre valva mecanică și valva biologică, care sunt semnele de alarmă pentru stenoza aortică și valvulopatie și cum ajunge un pacient să aibă nevoie de implant de valvă aortică

Emisiunea va fi difuzată marți, 20 decembrie, ora 17:00 pe Youtube DC Medical și DC News, dar și pe paginile de Facebook DC Medical și DC News.

SANADOR, o nouă premieră națională în chirurgia cardiovasculară

La Spitalul Clinic SANADOR, echipa medicală condusă de Prof. Dr. Victor S. Costache a realizat o nouă premieră națională în tratamentul complex minim invaziv al bolilor cardiovasculare. La un pacient tânăr, în vârstă de 48 de ani, s-a utilizat o endoproteză vasculară personalizată, pentru tratamentul endovascular al unui anevrism extins de aortă toracică și abdominală. Anevrismul aortic toraco-abdominal este o afecțiune de mare gravitate, care, în absența tratamentului, se complică prin disecție sau ruptură, cu risc vital major.

Pacientul tratat la Spitalul Clinic SANADOR suferea de un anevrism aortic toraco-abdominal tip 2, după clasificarea Crawford, adică artera aortă, principalul vas de sânge din organism, avea peretele slăbit și prezenta deformări pe o lungime mare, de la originea arterei subclavie, în torace, până la bifurcația aorto-iliacă, în abdomen.

Pacientul fusese deja refuzat de alte centre din țară, deoarece afecțiunea de care suferea nu putea fi tratată cu succes. În astfel de cazuri, opțiunile de tratament sunt limitate, întrucât intervenția chirurgicală deschisă se însoțește de foarte multe complicații și de o mortalitate ridicată.

La SANADOR, echipa de chirurgie cardiovasculară condusă de Prof. Dr. Victor S. Costache, cu mare experiență în toate tipurile de intervenții cardiovasculare minim invazive, a decis să-i acorde pacientului o șansă la viață prin practicarea unei proceduri în premieră națională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel