Impactul politic al extrădării-fulger a lui Radu Mazăre. Bogdan Chirieac: Legătura cu Traian Băsescu
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Radu Mazăre
Radu Mazăre
Radu Mazăr va fi extrădat. Fostul primar al Constanței va fi adus din Madagascar luni, 20 mai. Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre efectul politic al revenirii acestuia în România.

Întrebat care este efectul politic al revenirii lui Radu Mazăre în România, ținând cont de faptul că ar putea vorbi sau nu ar fi protejat, analistul politic Bogdan Chirieac susține că revenirea acestuia nu are niciun impact în zona politică și nici asupra alegerilor europarlamentare din 26 mai. 

Eu nu cred că va avea vreun impact asupra alegerilor europarlamentare, care vor fi peste o săptămână. Spre deosebire de domnul Nicolae Popa, care era urât de sute de mii de oameni care pierduseră banii la FNI, Radu Mazăre este un personaj plăcut. El este un tip comunicativ, un tip care nu s-a ascuns niciodată de presă, este un excentric. Țineți minte când mergea cu batalionul de fete să voteze împotriva lui Băsescu la referendum în 2012 și avea cartea de identitate în slipul fetelor?, a declarat analistul politic, în cadrul jurnalului de știri, de la România TV.

Referitor la faptul dacă ar fi o simplă coincidență capturarea lui Radu Mazăre cu puțin timp înaintea alegerilor europarlamentare, Bogdan Chirieac se gândește că cineva s-ar fi gândit la perioada în care Traian Băsescu l-a adus în țară pe Nicolae Popa și ar mai fi câștigat electorat prin această acțiune.

Cineva și-a adus aminte că Băsescu a mai câștigat ceva în 2009 la alegerile prezidențiale vânturând chestiunea cu Popa. Probabil că s-au gândit pe cine mai pot aduce și îl vor aduce pe Mazăre. Asta subliniez că nu este același tip de personaj. Radu Mazăre nu e urât de popor, e un fel de regret că l-au prins. Nu este neapărât urât. Impactul politic împotriva PSD nu există, în opinia mea, a adăugat Chirieac. 

Vezi și: Dezintegrarea UE în următorii 20 de ani, o posibilitate realistă pentru mulţi europeni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel