Data publicării:

Impactul inteligenței artificiale. Predicția psihologului Radu Leca nu va fi pe placul românilor

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ultrapsihologie cu Ramona Dumitru și Radu Leca
Ultrapsihologie cu Ramona Dumitru și Radu Leca
Psihologul Radu Leca, realizatorul emisiunii „Ultrapsihologie”, de pe DC News, împreună cu realizatoarea emisiunii, psihoterapeutul Ramona Dumitru, au vorbit despre impactul pe care îl va avea inteligența artificială oferind câteva previziuni în legătură cu aceasta.

„Hai să-ți spună inteligența artificială ce să faci ca să nu te mai simți singur. Și atunci ne îndepărtează de noi, de oameni, de realitate, de familie, de prieteni.”, a spus Radu Leca

„Deci ea va deveni noul nostru prieten, indispensabil, de care vom deveni atât de dependenți încât nu vom putea funcționa fără el.", a completat psihoterapeutul Ramona Dumitru. 

„Da. Vom avea ca niște telefoane, ceva mai mici, poate vor fi inele, inele smart. Sunt peste tot, nu costă mult, poți deschide uși. Dacă găsești inele la fel, se poate conecta cu inelul purtat de iubit, iubită, și când te simți singur și ești fără partener, apeși pe inel, pe senzor, și el îți trimite bătăile inimii partenerului tău. Îți ia ție bătăile și le trimite la el. Chestia asta se poate dezvolta, nu mai deschide o ușă deschide orice, televizorul, lumina, după care începi să vorbești cu el.

Inteligența artificială e în orice. Deschizi internetul și o vezi acolo. Ea va construi, de 4000 de ori mai repede, site-uri decât le construiește acum o divizie de IT-iști, va sparge sub formă de hack-crack orice cod, indiferent în ce e făcut, inclusiv în Python, va avea un nou limbaj ce seamănă cu HTML-ul, dar care va da peste cap orice formă de programare, va învăța totul de 4000 de ori mai repede decât noi și noi vom fi zero. La asta se ajunge. Noi vom fi niște executanți, atât.

Dimineața îți va scana corpul și va ști ce lipsește din tine, sau ce e prea mult în tine și îți va spune pe un ecran, sau pe ușa frigiderului, televizor sau orice telefon, ce să cumperi, ce să iei, ce să mănânci, ce să bei, ce să aspiri, ce să-ți injectezi, ca să fii bine și noi vom deveni niște oameni care consumă ceea ce ne spune inteligența artificială: „Vezi că nu ai vitamina D îndeajuns, te rog frumos, în următoarele zile iei vitamina D, în numărul asta de unități, zilnic.”

O să ni se spună așa: „Va avea grijă de voi.”

Ulterior se va face un program pentru cupluri. Asta o să fie foarte interesant fiindcă o să stea sub noțiunea de „perfect matching”. Dacă nici inteligența artificială nu-mi găsește un partener, sigur nu a reușit nimeni până acum, deci eu îmi pun viața în mâinile ei. Cu poza ta și cu o mostră de sânge îți va găsi cel mai apropiat partener din punct de vedere genetic și fizionomic, după ce a stat și te-a studiat pe tine și alte milioane de parteneri, în așa fel încât să fie potrivirea perfectă. Îți va arăta cum va arăta copilul tău alături de partenerul respectiv, îți  va da 10, 15 alegeri și îți va crește procentajul exact ca la un tuning auto. Așa o să se întâmple și aici.

O să stai acasă liniștit pe fotoliul tău și o să-ți apară pe ecran cele mai importante 5 posibile parteneriate, relații pe care le poți avea și să ai copilul ăsta. Atunci atât timp cât din punct de vedere genetic se va umbla la cod, tot ceea ce înseamnă programarea și scoaterea din interiorul codului genetic a oricăror tipuri de imperfecțiuni, de la bubițe, pete, vase de sânge care ies în afară, alunițe, atunci se va duce către ideea de puritate genetică. Atunci, cu tot respectul pe care-l port celor care au putut crea o așa abominabilă formă de sabotaj, eu consider că inteligența artificială va fi sută la sută nazistă.

Inteligența artificială la asta ne va duce: către puritatea genetică a unei rase, exact ca și naziștii.”, a spus psihologul Radu Leca.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel