Imigranții români vor reduce criminalitatea în Marea Britanie, susține Ion Jinga
Data publicării:
Autor: Căloiu Oana
WhatsApp
ion jinga
ion jinga

Imigranții români vor reduce criminalitatea în zonele din Marea Britanie în care se vor stabili, susține ambasadorul României la Londra, Ion Jinga. 

"Tabloidele i-au asociat pe români cu furturile, traficul de persoane și cerșitul. Dar datele London School of Economics (LSE) arată că rata criminalității a scăzut semnificativ în zonele care au cunoscut o imigrație în masă din Europa de Est, inclusiv din România", a spus ambasadorul pentru The Telegraph.

Ion Jinga a precizat că România are una dintre cele mai mici rate ale criminalității din Europa, amintind că însuși premierul britanic, David Cameron, a susținut că românii muncesc din greu, plătesc taxe și sunt apreciați de către angajatorii lor. "Avem o politică de toleranță zero față de orice tip de infracțiune comisă de români în Regatul Unit, iar cooperarea cu România este «una dintre cele mai eficiente» pe care le are în Europa, conform Metropolitan Police", a adăugat ambasadorul român. În sprijinul declarațiilor ambasadorului, Ion Jinga a adus datele poliției britanice. Astfel, în primele trei luni ale anului 2013, numărul românilor arestați a scăzut la 1.700, comparativ cu 3.400, numărul de anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel