Imaginile serii cu noul antrenor al Rapidului. Marius Șumudică a bătut palma cu Dan Șucu / Foto - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Conducerea clubului Rapid București s-a înțeles cu Marius Șumudică, pentru a prelua funcția de antrenor de la nord-irlandezul Neil Lennon.

Marius Șumudică a fost surprins de jurnaliști la stadionul Giulești, la o jumătate de oră după ce Neil Lennon a părăsit incinta stadionului din Giulești. Imediat după ce a coborât din autovehicul, Marius Şumudică a arătat o postură relaxată, în timp ce mergea spre prima uşă către birourile clubului Rapid.

În cele din urmă, conducătorii Rapidului l-au ales pentru a ocupa funcția de antrenor principal, cu scopul de aduce titlul în Giulești, trofeul Cupei României , dar şi calificarea în competiţiile europene. 

Foto - Video

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de GIULESTENII (@giulestenii)


Chiar dacă Marius Șumudică a fost criticat dur de suporterii Rapidului la derby-ul cu Dinamo București din acest weekend, afișând bannere contra fostului jucător și antrenor al echipei, din cauza unor declarații din trecut, se pare că patronul Dan Șucu și Victor Angelescu vor merge pe mâna lui ”Șumi”.

Ca fotbalist, Şumudică a jucat în Giuleşti timp de trei sezoane, între 1997 şi 1999, însă şi în stagiunea 2001-2002, pe lângă titlul de campion, câştigând şi Cupa României de două ori, în anul 1998 şi anul 2002. Ca antrenor, pe lângă experienţa de pe banca Rapidului, din sezonul 2010/2011, când i-a condus pe giuleşteni în 29 de meciuri, Marius Şumudică a mai antrenat la Astra Giurgiu, alături de care a şi ridicat trofeul de campion, Farul Constanţa, FC Braşov, FC Vaslui, Universitatea Cluj, CFR Cluj, însă şi echipe din străinatate, precum Al Shabab, Kayserispor, Gaziantep, Rizespor, Malatyaspor sau Al Raed. 

 

Citeșe și  - Gigi Becali l-a certat pe Marius Șumudică în direct: "Hai să-ți povestesc ce mi-au zis de la arabi"

Gigi Becali a avut un dialog fabulos cu Marius Șumudică, pe 22 iunie 2024. Patronul FCSB l-a ironizat inițial pe Marius Șumudică, întrebându-l retoric unde antrenează în acest moment (Șumudică, la acea vreme, nu antrena de câteva luni - n.red). Ulterior, după ce l-a văzut puțin deranjat de replică, Gigi Becali a declarat faptul că îl consideră pe "Șumi" un antrenor foarte capabil, însă are o anumită problemă, care nu le place conducătorilor arabi. 

Iată dialogul care a avut loc în direct la emisiunea de la Fanatik, moderată de Horia Ivanovici: 

Gigi Becali: Băi Șumi, da' tu pe unde ești acum, pe unde mai antrenezi acum?

Marius Șumudică: Eu? O să vedeți în scurt timp.

Gigi Becali: Unde, mă? Nu ai echipă?

Marius Șumudică: Nu am echipă, deocamdată, nu. Nu mă ia nimeni, nu. N-am valoare.

Gigi Becali: Băi, Șumi, eu ți-am spus ție: nu e vorba că tu nu ai valoare, că tu ai ochi și ești talentat ca antrenor. Dar lasă caterinca. Nu le convine străinilor. Aici, la noi, poți să faci caterincă. Dar la străini nu le convine caterinca. Eu am vorbit cu cineva din Arabia și mi-a zis: el face caterincă, dar la arabi nu merge. Îți dau cuvântul meu de onoare. Mi-a spus cineva. Nu spuneam, dar acum dacă tot a venit vorba... Înțelegi? A zis că nu merge așa la arabi. Vezi continuarea aici!

Marius Șumudică s-a despărțit de Gaziantep în iunie

Antrenorul român Marius Şumudică şi-a reziliat, în luna martie 2024, contractul cu echipa turcă de fotbal Gaziantep FK, anunțase la vremea respectivă clubul pe site-ul său oficial.

Ca urmare a schimbului reciproc de idei, Marius Şumudică a prezentat ideea că o schimbare de sânge ar fi mai potrivită pentru echipă, având în vedere dragostea şi respectul său pentru clubul nostru şi oraşul nostru, astfel că s-a ajuns la un consens cu consiliul nostru de administraţie în privinţa rezilierii contractului, conform comunicatului clubului, după o întâlnire între tehnician şi conducerea clubului.

Şumudică preluase echipa turcă pe data de 6 septembrie 2023, când aceasta ocupa ultimul loc în clasament, respectiv locul 20, fără vreun punct acumulat.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel