Data publicării:

Imaginile de pe camerele auto, luate în considerare de Poliție. Titi Aur arată beneficiul enorm al acestei măsuri

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Titi Aur a vorbit despre imaginile de pe camerele video de bord pe care Poliția le-ar putea folosi ca probe în sancționarea șoferilor.

În cadrul emisiunii De Ce Conducem, la DC News, Titi Aur a vorbit despre proiectul de lege care ar urma să reglementeze sancționarea șoferilor pe baza imaginilor primite de polițiști de pe camerele de bord ale altor participanți la trafic. În acest sens, jurnalistul Florin Răvdan a ridicat problema privitoare la răzbunări, greșeli minore sau imagini video trucate ce pot ajunge la autorități.

„E bine ca imaginile de pe camerele auto să fie luate în seamă de Poliție?“, a întrebat Florin Răvdan, jurnalist DC News.

„Eu cred că da! Am văzut dezbateri de tot felul, că vor fi falsuri, că vor fi trucaje ori răzbunări. Societatea a văzut partea negativă, însă eu, în general, încerc să văd partea pozitivă la orice se întâmplă în jurul meu.

Partea pozitivă va fi că, dacă se reușește și legea va fi promulgată, iar apoi aplicată, cei de la volan vor știi că, în cazul în care fac o încălcare adevărată, nu una falsă sau limitată, probabilitatea să fie descoperiți, mai ales în cazul în care s-a și întâmplat un accident, este destul de mare. Extrapolând situația la o vorbă venită din popor, toată chestia ar suna cam așa: De frica vrăbiilor, nu mai semănăm mălai?

Asta înseamnă că nu mai facem nimic din cauză că... Până atunci, eu cred că impactul va fi pozitiv, deoarece va exista și această frică asupra faptului că poți fi depistat sau sancționat dacă faci ceva“, a spus Titi Aur.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Autostrăzile nu sunt de ajuns în România. Titi Aur arată detaliul ignorat de la intrarea în țară până în Lugoj

Legea are prevederi clare

Potrivit lui Titi Aur, prevederile din proiectul de lege spun foarte clar că informațiile primite pot fi filtrate și vor fi luate în considerare doar acele imagini ce reprezintă un pericol pentru siguranța pietonilor și a celorlalți participanți la trafic.

„Există, într-adevăr, și posibilitatea ca autoritățile să primească un număr uriaș de imagini cu abateri regulamentare de circulație, majoritatea minore, dar, în același timp, eu cred că legea nu va impune ca orice filmuleț care ajunge la Poliție să fie urmat și de o sancțiune.

Niște echipe de specialiști pot discerne între ceea ce trebuie neapărat sancționat și ceea ce poate fi iertat.

Mai mult decât atât, în proiectul de lege se spune clar că, atunci când trimiți niște imagini, le trimiți și cu o declarație în care îți asumi că nu sunt trucate. În cazul în care se demonstrează că au fost trucate, prin declarația pe care ai dat-o îți asumi și sancțiunile. Per ansamblu, efectul va fi benefic, pentru că toți cei care își asumau niște riscuri vor ști acum că pot fi sancționați“, a spus Titi Aur, la emisiunea De Ce Conducem, la DC News.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Acvaplanarea, cel mai periculos lucru care ţi se poate întâmpla în mod accidental. Cei trei factori care duc la asta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel