Imagini virale cu un cocoș de munte în timp ce atacă un utilaj forestier care taie pădurea / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Captură Facebook Tiberiu și Cornel
Foto: Captură Facebook Tiberiu și Cornel
Un cocoș de munte a fost filmat în timp ce ataca o macara forestieră.

„Priviți acest cocoș de munte cum își apără teritoriul!“, se precizează într-o postare care s-a viralizat în ultimele zile pe rețelele de socializare.

Un cocoș de munte a fost surprins, chiar în perioada rotitului - perioada de împerechere care începe la sfârșitul iernii și se termină la sfârșitul primăverii - de către șoferul unui utilaj forestier, cel mai probabil o macara, cum încerca să-și apere teritoriul în fața mașinăriei care lua arborii din pădure.

Cocoșul se năpustește la brațul macaralei fix în momentul în care acesta taie și ridică un arbor în aer. Comentariile internauților surprind dezaprobarea românilor față de defrișările tot mai dese din zonele montane din țara noastră:

- „Face atât cât poate.Trist este că oamenii locului ( + guvernanții) nu îi sar în ajutor.“

- „Așa ne batem joc de toate animalele din păduri. E un suflet lăsat de Dumnezeu“

- „De aceea fiarele sălbatice din România invadează habitatul orașelor. Pentru că Guvernul României vinde pădurea sălbatică pt 1 euro distrugând habitatul regnului animalier, punând în pericol viata oamenilor.“

- „Păcat ca oamenii nu înțeleg animăluțele și dorințele lor să trăiască fără să le fie distrus habitatul. Banii le-au luat mințile!“

Cel mai probabil, cocoșul de munte nu a atacat utilajul din cauza faptului că a conștientizat că acesta îi distruge habitatul, ci mai degrabă din cauza comportamentului agresiv pe care pasărea îl are în această perioadă a rotitului, însă acest lucru nu scuză defrișările ilegale și distrugerea habitatelor speciilor de animale din țara noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel