Imagini virale cu militari ruși care se închină și se roagă înainte să fie loviți de dronele ucrainene / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Captură foto X
Captură foto X
Mai mulți militari ruși au fost surprinși de dronele ucrainene în timp ce se rugau și se închinau, înainte să fie loviți

Forțele ruse au avansat recent în sudul orașului Avdiivka și se pare că au făcut progrese suplimentare și în nordul localității. Imaginile geolocalizate publicate pe 9 februarie indică faptul că forțele ruse au avansat recent de-a lungul străzilor Chernyshevskoho, Sportyvna și Soborna din sudul Avdiivkăi.

Milbloggeri ruși au susținut, de asemenea, că forțele ruse au avansat în nordul Avdiivka de-a lungul străzilor Sapronova și Lesy Ukrainky și spre strada Hrushevskoho, precum și în nord-estul Avdiivka în apropierea carierei, dar ISW nu a observat o confirmare vizuală a acestor afirmații.

Surse ruse au susținut că forțele Kremlinului dețin poziții la aproximativ 700 de metri de presupusa linie de comunicație terestră principală a Ucrainei (GLOC) în Avdiivka de-a lungul străzii Hrushevskoho, ceea ce este în mare măsură în concordanță cu evaluarea ISW a progreselor rusești în zonă. Surse ucrainene și ruse au declarat că angajamentele poziționale au continuat la nord-vest de Avdiivka lângă Keramik, Novobakhmutivka, Stepove și Ocheretyne; lângă Uzina de Cocs Avdiivka din nord-vestul orașului; și la sud-vest de Avdiivka lângă Sieverne, Tonenke, Pervomaiske și Nevelske.

Observatorul militar ucrainean Kostyantyn Mashovets a declarat că elemente ale Brigăzii 114 de puști motorizate ruse (Corpul de armată al Republicii Populare Donețk [DNR]), întărite cu elemente ale Brigăzii 30 de puști motorizate (Armata a 2-a de arme combinate [CAA], districtul militar central [CMD] ]), a avansat de-a lungul străzilor Michurina și Zaliznychnyi și spre pasajul feroviar de lângă strada Chystiakova din nordul Avdiivka în ultimele zile. Mashovets a declarat că elemente ale Brigăzii 55 de puști motorizate ruse (41 CAA, CMD) operează la nord de Optyne (la sud de Avdiivka), se arată într-o informare de ieri a Institutului pentru Studiul Războiului.

Rușii se închină și se roagă înainte să fie loviți

Pe fondul avansului în nordul orașului Avdiivka, e posibil ca rutele de aprovizionare ale soldaților ucraineni care rămân în oraș să fie tăiate iar aceștia să fie încercuiți.

Cu toate acestea, comandamentul ucrainean consideră că este necesară continuarea apărării orașului, către care treptat sunt trimise noi unități.

În ciuda scăderii proviziilor de muniție, forțele proaspete ucrainene transferate în Avdiivka mențin linia de apărare împotriva intensificării atacului rusesc.

Mai multe filmări apărute pe X în ultimele zile surprind militari ruși în timp ce sunt vizați de dronele ucrainenii. Câțiva dintre aceștia au fost imortalizați atunci când se rugau sau se închinau în fața dronelor încărcate cu explozibil care urma să intre în ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel