Imagini virale cu Lukașenko. A ținut în brațe un câine alb și pufos, în timp ce vorbea cu generalii săi despre atacarea Poloniei și Lituaniei
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Alexander Lukașenko, președintele Belarusului, a discutat miercuri cu generalii săi despre posibilitatea unui atac asupra unui teritoriu ce aparține Lituaniei și Poloniei, aflat între Belarus și exclava rusească Kaliningrad.

Însă, în cadrul discuției cu șefii armatei sale, Lukașenko a ținut în brațe un cățel alb, pufos, din rasa spitz pomeranian, având numele Umka. Acesta este animalul de companie favorit al lui Lukașenko, care este alături de Lukașenko aproape peste tot.

Conform clipului, dictatorul îl întreabă pe Alexander Naumenko, comandantul Comandamentului Operațional de Nord-Vest, despre cât de lat este Coridorul Suwałki. Apoi, Lukașenko îl chestionează dacă poate ocupa teritoriul cu 'trupele sale'. Naumenko spune că 'toate acțiunile au fost planificate, problemele de pregătire pentru luptă sunt rezolvate și personalul este instruit', potrivit pravda.ua.

Video

Coridorul Suwalki reprezintă 'călcâiul lui Ahile' din flancul estic al NATO. Reprezentanții NATO spun că acesta ar putea deveni ținta unei agresiuni externe a Federației Ruse, care ar vrea să conecteze Regiunea Kaliningrad de Belarus.

Analiștii din Occident spun că, de fapt, printr-o posibilă invadare a Coridorului Suwalki, Rusia ar separa întreaga regiune baltică de restul statelor membre NATO.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel