Imagini rare. Sute de păsări flamingo au poposit pe un lac de lângă Jurilovca. Locuitor: Suntem cei mai norocoși
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Sute de păsări flamingo au poposit pe un lac de lângă Jurilovca. Locuitor -Suntem cei mai norocoși. Sursa: Facebook/Laguna Razim-Sinoe
Sute de păsări flamingo au poposit pe un lac de lângă Jurilovca. Locuitor -Suntem cei mai norocoși. Sursa: Facebook/Laguna Razim-Sinoe
Începând de săptămâna trecută, pe lacul Goloviţa, din apropierea satului tulcean Jurilovca, a fost observat câteva sute de păsări flamingo.

Păsările exotice au devenit un nou punct de atracţie pentru turişti, însă geografia locului nu le va permite acestora să se apropie la mai mult de 200-300 de metri, a precizat, pentru Agerpres, unul dintre organizatorii de excursii din zonă. 

Şi la finalul lunii mai a anului trecut, zeci de păsări flamingo au putut fi observate în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, atât în judeţul Tulcea, cât şi în judeţul Constanţa. Atunci, după imaginile spectaculoase din Deltă, păsările flamingo au fost hăituite de turiști cu bărci sau cu drone, așa că au părăsit zona.

 

2. Flamingo i... (flamingo-in-jurilovca_72172400.jpg)

 

Pasărea flamingo este cunoscută pentru frumusețea și eleganța ei. Ceea ce atrage privirea este culoarea penajului: roz la specia europeană sau roșie la specia americană. Culoarea păsărilor se datorează coloranților conținuți de creveții cu care se hrănesc. Cu cât cantitatea de crevete este mai mare, cu atât culoarea  este mai proeminenta. Acest colorant intră în organismul păsărilor, iar pe lângă culoarea pe care le-o oferă, are un rol important și pentru sănătatea organismului lor.

Păsările flamingo preferă habitatele cu întindere mare de apă de adâncime redusă, respectiv 30-50 cm, unde caută hrana în mâl cu ajutorul ciocului. Se hrănesc în special cu nevertebrate de toate genurile pe care le filtrează cu ciocul din mâlul de pe fundul lacurilor. Culoarea roz o capătă datorită cantității mari de carotenoizi pe care o dobândesc datorită consumului crustaceelor capturate de pe fundul lacurilor cu apă salmastră sau sărată. Lungimea corpului este de 120-145 cm, iar anvergura aripilor este de 140-165 cm, cu o masă corporală de 2,1-4,1 kg. 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel