Data publicării:

Imagini rare cu un triton cu creastă. Tu ai văzut vreodată unul? - Video în articol

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură video Romsilva
Foto: Captură video Romsilva

Vezi în articol imagini cu un triton cu creastă.

Romsilva a publicat imagini cu un triton cu creastă, cea mai mare specie de triton din România, surprinse în Parcul Național Piatra Craiului.

"Ați văzut vreodată un triton cu creastă? Dacă nu, priviți acest video. Tritonul cu creastă (Triturus cristatus cristatus) este cea mai mare specie de triton din România, având dimensiuni de până la 16 cm, femelele fiind mai mari decât masculii. În perioada de reproducere masculii au o creastă dorsală înaltă și dințată, care începe din dreptul ochilor, lipsește în dreptul membrelor posterioare și se continuă apoi cu creasta caudală, la fel de bine dezvoltată dar lipsită de zimți.

Unde poate fi întâlnit tritonul cu creastă

Este o specie predominant acvatică, preferând ape stagnante mari și adânci, cu vegetație palustră. Deseori poate fi întâlnit în bazine artificiale (locuri de adăpat, iazuri, piscine).

În perioada de viață terestră preferă pajiștile umede. Este o specie extrem de vorace, hrănindu-se atât cu mormoloci cât și cu tritoni mai mici sau larve. Pe uscat poate fi găsit în vecinătatea apei. În pofida dimensiunilor mari se deplasează repede, atât în mediul acvatic cât și în cel terestru.

Parcul Național Piatra Craiului asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, liniște și adăpost, iar pe teritoriul parcului fauna este strict protejată. Parcul Național Piatra Craiului unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate", se arată într-o postare pa pagina de Facebook a Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel