Data actualizării:
Data publicării:

Imagini rare cu un cerb care își ia doza zilnică de vitamina D - Video în articol

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură video Romsilva
Foto: Captură video Romsilva

Vezi în articol imagini cu un cerb care își ia doza zilnică de vitamina D.

Romsilva a publicat imagini cu un cerb care își ia doza zilnică de vitamina D, surprins în Parcul Național Retezat.

"Un cerb își ia doza zilnică de vitamina D. Video din Parcul Național Retezat, actor principal, un exemplar superb de cerb ce se bucură în tihnă de căldura soarelui de iarnă. Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

Parcul Național Retezat asigură un echilibru al faunei și toate condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru numeroase specii, precum ursul, lupul sau râsul, capra neagră, cerbul, căprioara sau mistrețul.

Frumusețile Parcului Național Retezat

Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. Parcul are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală.

Aici trăiesc 108 specii de păsări și pot fi găsite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. Pe raza parcului sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel