Data publicării:

Imagini rare cu o haită de lupi, surprinse într-o pădure din Bacău - Video în articol

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Imagini rare cu o haită de lupi au surprinse într-o pădure din Bacău.

Romsilva a publicat imagini rare cu o haită de lupi surprinse într-o pădure administrată de către Ocolul Silvic Mănăstirea Cașin din cadrul Direcției Silvice Bacău. 

"Lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Haita este formată din perechea conducătoare, masculul și femela alfa, precum și puii lor. Uneori pot apărea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

Lupii au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Atacă în haită, bine coordonați, și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, unde este ucisă. Direcția Silvică Bacău administrează o suprafață de 194.544 hectare din care 167.923 hectare proprietatea publică al statului, iar 26.621 hectare aflate în alte forme de proprietate, administrate pe baze contractuale", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

Într-o altă postare, apar imagini cu un exemplar solitar de râs, urmat la câteva zile de către o femelă cu un pui, pe același traseu într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului.

"Cele mai mari feline din Europa, râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare. Femelele nasc 2 până la 4 pui, care rămân în grija mamei până la maturitate, adică la doi ani. Pădurile din Parcul Național Piatra Craiului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Național Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor –  Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate.credit: Mircea Vergheleț, Parcul Național Piatra Craiului", se artă într-o altă postare a Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel