Imagini foarte rare cu un lup care vânează o ciută într-o pădure din Parcul Natural Porțile de Fier - Video în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Facebook Romsilva
Foto: Captură video Facebook Romsilva
Imagini foarte rare cu un lup care vânează o ciută au fost surprinse într-o pădure din Parcul Natural Porțile de Fier.

Romsilva a publicat imagini foarte rare cu un lup care vânează o ciută, surprinse într-o pădure din Parcul Natural Porțile de Fier, oferind totodată și mai multe informații interesante despre aceste animale sălbatice.

"Imagini extraordinare și foarte rare cu un lup care vânează o ciută într-o pădure din Parcul Natural Porțile de Fier, filmarea fiind realizată de o cameră de monitorizare amplasată de către colega noastră Raluca Amalia Dumbravă. În imagini se poate observa că un alt lup din haită îl urmează, însă de la distanță.

De ce imaginile cu lupi sunt rare

Imaginile cu lupi sunt în general rare, acesta fiind un prădător discret și rar observat în natură, însă imagini cu lupi care vânează sunt și mai greu de obținut. Lupii au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Atacă în haită, bine coordonați, și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, unde este ucisă. Haita este formată din perechea conducătoare, masculul și femela alfa, precum și puii lor. Uneori pot apărea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită. Prezența lupului într-un areal este indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat.

Pădurile din Parcul Natural Porțile de Fier asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos. Parcul Natural Porțile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, este situat în sud-vestul României, în județele Caraș Severin și Mehedinți, și este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct de vedere al biodiversității, al diversității geologice, dar și al vestigiilor istorice. Parcul Natural Porțile de Fier are o suprafață totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri", se arată în postarea Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel