Imagini emoționante cu o fetiță din Siria scoasă în viață de sub dărâmături sub privirile disperate ale tatălui ei / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
O fetiță din Siria a fost scoasă de sub dărâmături cu dificultate, sub privirile disperate ale tatălui ei.

O filmare din Siria a surprins momentul incredibil în care salvatorii sapă prin moloz cu mâinile pentru a elibera o fetiță, în timp ce tatăl ei încerca să să o determine să fie cât mai calmă și să aibă încredere în autorități.

Tatăl este auzit spunându-i fetiței sale, Nour, „Tata este aici, nu te speria”, în timp ce echipa de căutare și salvare caută pietre mari pentru a o scoate din moloz.

Voluntari de la Apărarea Civilă Siriană, cunoscuți sub numele de Căștile Albe, sunt văzuți spunându-i lui Nour „să se uite la tatăl ei” în timp ce o ridică cu grijă din dărâmături.

CITEȘTE ȘI     -    Româncă din Turcia: Dormim pe câmp, cred că ăsta ne e sfârșitul! În oraș nu se poate intra din cauza morților de pe asfalt. Nici la cel mai mare dușman să nu dea Dumnezeu așa ceva

Alte videoclipuri au surprins încă doi copii eliberați din ruine la aproape 24 de ore după cutremur. Un băiat și mama lui au rămas prinși în moloz timp de mai bine de 20 de ore.

Imaginile arată scenele haotice în care voluntarii scot copilul dintr-o clădire prăbușită. Acesta este acoperit de praf și este dus pentru a fi îngrijit de alți salvatori în Sarmada, nord-vestul Siriei.

Un al doilea băiat pe nume Ahmed a fost salvat din satul Qatma, la nord de Alep. Copilul a plâns de bucurie când a fost scos de sub dărâmături pentru a primi îngrijiri medicale.

Casa lui Ahmed și a familiei sale a fost distrusă de cutremur.

Salvatorii au lucrat noaptea, la temperaturi extrem de scăzute, căutând mai mulți supraviețuitori, după cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit regiunea luni dimineață.

Un al doilea cutremur cu magnitudinea de 7,5 s-a produs luni după-amiază, oficialii spunând că „nu a fost o replică”.

Mii de oameni au murit până acum, iar mulți alții sunt prinși sub clădiri prăbușite din Turcia și Siria, conform Sky News.

CITEȘTE ȘI      -      Mărmureanu, după al doilea cutremur extrem de puternic din Turcia: Nu am avut situația asta până acum! / Poate influența zona seismică Vrancea?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel