Data publicării:

Imagini emoționante. Călugărițele de la o mănăstire din Grecia au refuzat să plece și au început să se roage pentru stingerea incendiilor / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Marți, incendiile din nordul și vestul Atenei au continuat să ardă necontrolat. Incendiile au provocat distrugeri ale caselor și au fost necesare evacuări. Printre persoanele evacuate se numără și câteva călugărițe de la o mănăstire creștin-ortodoxă.

În orașul Mandra, amenințat de incendiul din vestul Atenei, poliția a ajutat locuitorii să urce în vehicule în timp ce flăcările se apropiau.

De asemenea, Poliția a ajutat un grup de călugărițe să părăsească o mănăstire creștin-ortodoxă situată pe un deal, care era și ea în pericol. În filmare se poate observa cum acestea nu au părăsit imediat locul, ci dimpotrivă, au început să se roage pentru stingerea incendiilor. 

Câteva incendii mai mici au izbucnit mai aproape de capitală. Deși vânturile nu au fost prea puternice, temperaturile extreme din săptămâna precedentă au uscat tufișurile și pădurile.

Pentru a-i ajuta pe pompieri să controleze incendiile și să îi împiedice să se apropie de o rafinărie de petrol, autoritățile au închis tronsoane din două autostrăzi care leagă Atena de orașul Corint.

Mai mult, Grecia a implementat un sistem care utilizează date satelitare din Uniunea Europeană pentru a evalua amploarea pagubelor provocate de incendiu.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Pompieri, Vassilis Varthakoyiannis, a declarat că incendiul principal din apropierea Atenei a devenit rapid o criză majoră. „Serviciul de pompieri a trebuit să intervină în multe cazuri pentru a scoate oamenii din case”, a spus purtătorul de cuvânt.

Oficialii au anulat vacanțele și concediul pentru pompieri, în timp ce premierul grec Kyriakos Mitsotakis a întrerupt o vizită la Bruxelles și s-a întors la Atena pentru a se întâlni cu șefii Serviciului de Pompieri și Agenției de Protecție Civilă, potrivit Greekcitytimes.com.

Youtube video image

 

VEZI ȘI: Canicula face ravagii. Un om de știință de la NASA a avertizat că vara aceasta „va fi cea mai rece pentru restul vieții” 

VEZI ȘI: Pompierii IGSU, misiune în Grecia. Acțiunile se desfăşoară în condiţii extreme 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel