Imagini dramatice. Pilotul unui avion prăbușit pe calea ferată, salvat în ultima clipă / video
Imagini dramatice au fost surprins în Los Angeles, unde pilotul unui avion prăbușit pe calea ferată a fost salvat în ultima clipă.
Pilotul unui avion de mici dimensiuni, căzut chiar pe calea ferată după o decolare eșuată de pe un aeroport de lângă Los Angeles, SUA, a fost scos din epavă cu doar câteva secunde înainte ca aparatul de zbor să fie spulberat de un tren.
În urma impactului, resturile avionului au zburat în toate părțile.
Avionul, un Cessna 172 a ratat decolarea de pe aeroportul Whiteman de lângă Pacoima, un cartier din Los Angeles. Aparatul a aterizat forțat și a rămas blocat între șinele de tren chiar la o trecere de nivel cu calea ferată.
Din imaginile, filmate de bodycam-ul unuia dintre polițistii care a participat la operațiunea de salvare, se poate vedea cum pilotul, grav rănit, este tras și scos afară din avionul avariat, cu câteva secunde înaintea sosirii trenului. Clipul video a fost postat de poliția din Los Angeles (LAPD) pe contul de Twitter al instituției.
Pilotul a fost transportat de urgență la spital. Niciun pasager din tren nu a avut de suferit, conform presei din SUA, scrie Publika.
Efectele pandemiei asupra piloților. Osiceanu: Sesizez și o altă capcană în care s-a căzut pe perioada Covid-19
Pilotul Cezar Osiceanu a explicat efectele pandemiei asupra oamenilor care lucrează în domeniul aviației.
„Fără îndoială, pandemia a produs cea mai mare criză din istoria aviației mondiale. Efectele dezastruoase ale pandemiei în aviația civilă au fost atât pe orizontală, cât și pe verticală și au condus de la falimente până la sinucideri.
Un raport intern al companiei australiene Qantas, citat de Aviation News și “scurs” în presă, a produs fiori după publicarea lui în The Sidney Memo Herald și The AGE, două publicații prestigioase în mass media din Australia.
Negru pe alb, șefii Direcției de operațiuni zbor ai Qantas indică o serie de probleme provocate piloților de către pandemie și cu efecte directe asupra zborului.
Analiza a fost făcută special în scopul identificării cauzelor care au condus în ultimul timp la o creștere a numărului de apropieri nestabilizate și a cazurilor în care echipajele nu au realizat că aeronavele lor au depășit greutățile maxim admise pentru pistele și condițiile meteo de la acele momente creând posibilitatea apariției de accidente și incidente de zbor (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News